Topmodel Coca Rocha lanceert boek: Study Of The Pose

Coco Rocha is een van de meest toonaangevende modellen van onze tijd. De Canadese heeft op diverse Vogue covers gestaan en is het gezicht geweest van merken als Chanel, Versace, Dior en Balenciaga. 

Study Of The Pose

Het succesvolle model heeft nu een boek geschreven. Het boek, dat Study Of The Pose heet, bevat foto’s van het model in wel duizend verschillende (en dramatische zwart-wit) poses. De foto’s zijn door fotograaf Steven Sebring geschoten. Het 26-jarige model neemt in het boek maar poseer talent onder de loep. 

Inspiratie

‘Het boek is een hulde aan elke film, elk beeld en elk schilderij dat mij ooit heeft beïnvloed in mijn modellenwerk,’ legt de zwangere Rocha uit. ‘Je ziet poses die zijn geïnspireerd door Boticelli’s De Geboorte Van Venus en andere poses die duidelijk naar Charlie Chaplin refereren.’ 

Topmodel Coca Rocha lanceert boek: Study Of The Pose. Topmodel Topmodel Coca Rocha komt met een boek genaamd Study Of The Pose.

Volgens de Nederlandse Vogue maakte Coca het boek niet zonder reden. Volgens het model denken de meeste mensen dat ‘modellenwerk oppervlakkig en frivool is’. “Muzes zijn al duizenden jaren de inspiratiobron voor de grootste kunstwerken ter wereld ”,aldus Rocha. Study Of Pose is via Amazon te koop voor €32 euro.

Geschreven door Aminanta Minte