Bijzonder: kleding van Afghaanse dekens

Op Etsy.com, de site voor handgemaakte cadeaus en vintage spullen, is sinds kort een bijzondere kledinglijn te koop. De items zijn stuk voor stuk gemaakt van unieke, vintage dekens uit Afghanistan. Perfect voor de winter, gedurfd en absoluut uniek!

Voor elke gelegenheid

Volgens Lord von Schmitt, zoals de designer zichzelf noemt, zijn de bijzondere stukken geschikt voor elke gelegenheid: ‘’Of je nou naar het strand gaat, het Noorderlicht bekijkt of naar een feest gaat. Mijn spullen zijn geschikt voor elk moment. Zowel mannen als vrouwen kunnen in deze designs gezien worden.’’

Lord von Schmitt's Afghaanse dekens. Trend in modeland? Lord von Schmitt maakt kleding van Afghaanse dekens. Lees hier alles over.

Afghaanse allure

De ontwerpster is erg creatief en staat open voor bijna alle wensen van haar klanten: ‘’Ik heb thuis enorm veel Afghaanse dekens liggen dus qua prints en kleuren kan er vrij veel. Ook kan ik dingen voor je toevoegen zoals een riem, zakken of een capuchon!’’

Lord von Schmitt's Afghaanse dekens. Trend in modeland? Lord von Schmitt maakt kleding van Afghaanse dekens. Lees hier alles over.

Prijs

Duur zijn de kledingstukken niet te noemen. Zeker als je nagaat dat het allemaal om handwerk gaat en er aardig wat tijd in een kledingstuk gaat zitten. De shorts kosten ongeveer €40, de blouses rond €35, de broeken €70 en de onesies €180. De items zijn alleen te bestellen via Etsy.com. De kans dat jij iemand zult zien in een echte Lord von Schmitt is dus vrij klein!

Tekst Max Herlings

Beeld: Etsy