Dolce & Gabbana lente zomer 2014: Griekse mythologie

Dat klassiekers nooit uit de tijd raken bewijst de lente/zomercollectie 2014 van Dolce & Gabbana wel. Voor aankomend voorjaar laat het Italiaanse duo zich inspireren door de Griekse en Siciliaanse oudheid. Denk drukke prints, klassieke designs, goud in al z’n pracht en praal en bloemen.

Back to the classics

De catwalk kreeg een prachtige show met nieuwe dames en herenkleding te verwerken waarvan de prints teruggrepen naar de klassieke oudheid. Het thema was een denkbeeldige reis naar het oude Sicilië waar geschiedenis en mythe elkaar tegenkomen om herontdekt te worden in de tegenwoordige tijd. Een droom vol visioenen die resulteert in een prachtige modecollectie met jurken, rokken en tops voor de dames en kostuums, shirts en broeken voor de heren.

Griekse oudheid en Sicilië

Griekse en Siciliaanse tempels en theaters, architectonische symbolen, prints van oude munten die in de oudheid werden gebruikt in verschillende steden van het eiland, amandelboom bloemen en traditionele decoraties van Siciliaans aardewerk worden gebruikt als prints. Magie, betovering en schoonheid uit een ver verleden worden zo omgezet in kleding met een creatieve en spontane uitstraling.

Materialen

Brokaat, gelakte zijde, macramé, chiffon en goud geverfd leer zijn stoffen die zijn gebruikt in de creaties waarbij de kleuren zwart, rood, crème, groen en goud veelvuldig worden gebruikt.

Heden en verleden

Laat je meevoeren in een reis door de tijd en geniet van uitzonderlijke mooie prints die verleden en heden op een prachtige manier verbinden. De kleding laat je alvast dromen van zonnige momenten op mystieke plaatsen waar je kunt genieten van de pracht van de oude culturen in een omgeving vol natuurlijke schoonheid.