Trends 2015 lente: Bloemen

The perks of being a wallflower telt niet meer, want met deze nieuwe trend ben je alles behalve een muurbloempje! In de lente van 2015 gaan we (alweer) veel bloemen zien: groot, klein, abstract of juist gedetailleerd. De bloemen zijn in ieder geval erg leuk voor op de zwoele lentedagen.

Alexander McQueen 

Dit model draagt een zwarte jurk met een diepe decolleté en doorschijnende mouwen. De zilveren grote bloemen zijn een leuk detail voor deze jurk. Een mix van grote rozen en ronde paardenbloemen voeren de boventoon. Echt lente kun je deze jurk dus wel noemen, maar dan met een moderne touch door het metallic en zwart. De rode nagels en zwart met witte schoenen maken deze look compleet. 

Chanel

Ook Karl Lagerfeld koos voor bloemen in zijn lentecollectie. Kleine witte bloemen sierden het jurkje en het bijpassende tasje. De bloemen zijn erg groot en zitten op een zwart met lichtblauw en gele achtergrond. Deze kleuren schemeren dus ook een beetje door. De look wordt helemaal afgemaakt met een ketting met het Chanel-teken en de wit met zwarte schoenen. 

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana kiest voor rood. De klassieke bloemen sieren jurken, poncho’s, schoenen, broeken en shirts. Deze kledingstukken zijn bijna allemaal in het zwart met rode rozen, groene bladeren en groene takjes. Dolce maakt de look af met naturel nagellak en donkere lippen.

Max Mara 

De bloemen die de kleding van Max Mara sieren zijn redelijk abstract. Wat opvalt is dat alle kledingstukken dezelfde print hebben. Zowel de hoed als de schoenen hebben bloemen in dezelfde kleur. Zo kun je maar moeilijk zien of alles een geheel is, of dat het toch allemaal losse kledingstukken zijn. 

Oscar de la Renta

Niet alleen in het decor kwamen bloemen voor, maar ook in de kleding was de flower power terug te vinden. Zo droeg model Karlie Kloss een prachtige jurk die bedekt was met bladeren en schattige 3D margrietjes. De look werd afgemaakt door de groene bijpassende schoenen. Ook waren er meerdere bloemen terug te vinden in andere jurken en hadden ze bij Oscar de la Renta ook bloemenkettingen.

Tekst Karlijn van Mil