Cryotherapie: bevriezen als workout

Het lijkt misschien wat extreem maar vele celebs zweren erbij: cryotherapie. Wat het is? Dit fenomeen heet Cryotherapie. Je gaat drie minuten in een vrieskist zitten die maar liefst -164 graden is. Dankzij deze enorme kou zou je lichaam allerlei stoffen aan maken en zal je stralen als nooit tevoren.

Gezond op alle gebieden

De kou lijkt ons vreselijk maar de lijst aan dingen waar het goed voor is, is eindeloos. Het werkt ontstekingsremmend, het breekt de aanmaak van cellulitis af, je energie krijgt een boost, je stofwisseling gaat sneller werken en je maakt extra veel collageen aan. Tenslotte maak je ook nog eens een heleboel endorfine aan, je gaat je dus geweldig voelen na drie minuutjes in de vrieskou!

Cryotherapie: bevriezen als workout. Alles over Cryotherapie: bevriezen als workout. Afvallen met deze nieuwe techniek is razend populair.

Koude workout

Natuurlijk kun je niet in je badkleding in de ijskoude cabine zitten. Nee, je krijgt een zeer bijzondere outfit aan die bestaat uit een jurk, kniekousen, witte handschoenen en houten klompen. Deze outfit is niet voor niets. Dankzij de enorme kou denkt je lichaam dat het doodgaat en wil het bloed snel laten pompen, gebeurd dit te snel naar de vitale organen, dan vriezen ze af. Klinkt heel heftig maar na alle goede verhalen zijn we wel nieuwsgierig. Helaas is er in Nederland nog geen locatie waar cryotherapie wordt aangeboden voor deze doeleinden!

Tekst Max Herlings