Wie vervangt Frida Giannini bij Gucci?

Het nieuws zal je vast niet ontgaan zijn: zowel de creatief directeur Frida Giannini als CEO Patrizio di Marco gaan Gucci verlaten. Het werd al veel gespeculeerd dat er mogelijk iemand zou vertrekken maar dat het er zelfs twee zouden worden had niemand voorspeld.

Wie o wie? 

Het duo, die in het dagelijks leven ook een stel zijn, zullen opgevolgd moeten worden. Maar door wie? Marco Bizzarri neemt de baan van Patrizio di Marco over, maar wie Frida’s opvolger/opvolgster wordt is nog niet bekend. Op dit moment zijn er verschillende namen gevallen en wij lichten ze even voor je uit! 

Riccardo Tisci

De Italiaanse Riccardo Tisci is op dit moment de hoofdontwerper bij Givenchy. Er wordt gezegd dat hij al benaderd is voor de nieuwe baan bij Gucci. Het nadeel is wel dat Riccardo in februari 2013 zijn contract bij Givenchy heeft verlengd, en dat wil zeggen dat hij eigenlijk nog tot eind 2015 ‘vast zit’ bij het merk. Als hij toch over wil stappen, zal er veel geld betaald moeten worden door Gucci. Mocht Riccardo Tisci bij Gucci terecht komen, dan weten we al wat ons te wachten staat: donkere collecties voorzien van kant, leer en weinig prints. 

Hedi Slimane

De Franse Hedi Slimane werkt op dit moment als ontwerper bij Saint Laurent, maar er gaan geruchten dat hij wel eens over kan stappen naar Gucci. Volgens Page Six zou Hedi erg hoog staan op het lijstje van Kering. Kering is het moederbedrijf van Gucci en zorgt dus voor nieuwe aanwinsten. Slimane is fan van strakke, zwarte silhouetten (dit bleek wel uit zijn collecties bij Dior). Zullen we deze dan ook terug gaan zien bij Gucci?

Finished 

Het afscheid duurt nog even. Frida stopt er namelijk definitief mee wanneer de herfst/wintercollectie 2015 geshowd wordt tijdens de Milaan Fashion Week. Dit zal in februari zijn. Wie Giannini op gaat volgen is voorlopig nog een raadsel. Op wie hoop jij?

Tekst Karlijn van Mil