Kerstmarkten Maastricht, Düsseldorf, Antwerpen en meer!

Nog niks gepland staan voor in de weekenden of in de Kerstvakantie? Ga dan lekker een dagje naar een leuke kerstmarkt! In Nederland, maar ook in België en Duitsland zijn genoeg leuke marktjes waar je kerstspullen in kan slaan of gewoon lekker kunt genieten van de gezellige kerstsfeer! 

Bosch Winterparadijs

In ’s-Hertogenbosch wordt al voor het 5e jaar het tv-programma Joris’ Kerstboom opgenomen. Op de Parade is een reusachtige kerstboom te vinden waar mensen foto’s van (overleden) dierbaren inhangen. Vanaf 15 december zal Joris Linssen mensen vragen: “Wie zet jij in het licht?”. Maar dat is niet het enige wat er te doen is in Den Bosch: er zijn namelijk ook veel kraampjes, gezellige vuurkorven en een schaatsbaan te vinden op het versierde plein. Open: 13 december t/m 4 januari. 

Magisch Maastricht

Op de Vrijthof in Maastricht is ook dit jaar weer een grote kerstmarkt te vinden. Het plein is omgetoverd tot een magische markt. Er zijn veel bourgondische kwaliteiten terug te vinden in de cafés, restaurants maar ook in de kraampjes. Er is ook een reuzenrad en grote schaatsbaan te vinden in Maastricht, er hangt een goede sfeer! Dit weekend is er bijvoorbeeld een speciaal kerstconcert, leuk voor als je nog niks gepland hebt! Open: 29 november t/m 30 december.

Kerstmarkt Antwerpen

Niet alleen in Nederland zijn leuke, grote kerstmarkten te vinden maar ook in België. Zo is er in Antwerpen ook een grote kerstmarkt te vinden. Santa Claus is not only coming to your town! Leuk, want Antwerpen is een goede shopstad, dus je kunt er ook meteen een weekendje van maken. Op de grote markt staan meer dan honderd houten chaletjes, zo krijg je dus echt een wintergevoel! In deze kraampjes kun je allerlei winterse producten kopen van decoraties tot winteraccessoires. Open: 6 december t/m  4 januari.

Dromerig Düsseldorf

Elk jaar wordt het oude stadcentrum omgetoverd in de sfeervolste kerstmarkt van Duitsland. En niet alleen trekt de markt veel Duitse bezoekers, ook zijn er veel Nederlanders te vinden. Het is tenslotte niet ver van de grens van Nederland af! Er zijn zes pleinen die verbonden worden door prachtige kerstverlichting. Elk plein heeft zijn eigen ‘stijl’ en dat maakt deze grote markt ook zo leuk. Gezellige marktjes, lekkere glühwein en natuurlijk de Duitse bratwursten. Open: 20 november t/m 23 december.

Ga je met de auto of met de trein? De NS heeft speciale kerstmarkt-acties waardoor je goedkopere kaartjes kunt kopen. Veel shopplezier! 

Tekst Karlijn van Mil

Foto: Pixabay