Zo vergroot je jouw persoonlijke aantrekkingskracht

Je kleden om je aantrekkelijkheid te vergroten gaat niet alleen over er goed uitzien, maar ook over je zelfverzekerd voelen in je eigen vel. Hoewel lichaamstypen verschillen, zijn er enkele universele tips waarmee iedereen zich op zijn best kan kleden. In dit artikel laten we je zien hoe je je kunt kleden op een manier die je persoonlijke aantrekkingskracht versterkt en een stijl creëert die uniek is voor jou.

Tip 1: Begin met de basis

Voordat je je beste eigenschappen kunt benadrukken, moet je weten wat ze zijn. Besteed wat tijd voor de spiegel om je favoriete lichaamsdeel te identificeren. Dit kan je taille, benen, schouders of iets anders zijn. Als je eenmaal je beste eigenschappen kent, kun je je richten op het kleden op een manier die ze benadrukt.

Tip 2: Kleed je naar je lichaamsvorm

.
De lichaamsvorm van iedereen is anders en er is geen universele oplossing om je te kleden naar je lichaamsvorm. Er zijn echter enkele algemene regels voor het kleden voor je lichaamstype.

Benadruk je taille

Als je bijvoorbeeld een zandloperfiguur hebt, moet je kleding dragen die je taille benadrukt. Bijvoorbeeld een jurk met een gebogen taille of een top met een gebogen taille. Als je een peervormig lichaam hebt, draag dan kleding die je bovenlichaam benadrukt met kettingen en oorbellen, terwijl je je heupen netjes houdt.

Tip 3: Kies de juiste kleuren

Om je aantrekkelijkheid te vergroten heb je de juiste kleuren nodig. In het algemeen trekken felle kleuren de aandacht naar het gebied dat gedragen wordt. Wil je bijvoorbeeld je taille accentueren, draag dan een felle riem of een felgekleurd topje.

Het effect van donkere kleuren

Aan de andere kant hebben donkere kleuren een afslankend effect, dus als je er slanker uit wilt zien, draag dan zwarte of marineblauwe kleding. Natuurlijk is dit geen strikte regel; het is altijd belangrijk om kleuren te dragen waarin je je prettig voelt.

Tip 4: Speel met de verhoudingen

Spelen met verhoudingen is een goede manier om een evenwichtige look te creëren die je beste eigenschappen benadrukt. Als je bijvoorbeeld lange benen hebt, kun je een midirok onder de knie dragen om een evenwichtige look te creëren. En als je brede schouders hebt, draag dan een top met volumineuze mouwen voor een meer geproportioneerde look.

Tip 6: Vergeet je accessoires niet

Accessoires kunnen een krachtig middel zijn om je beste eigenschappen te benadrukken. Als je bijvoorbeeld een lange hals hebt, moet je een ketting dragen die de aandacht erop vestigt. Of als je mooie handen hebt, kun je een ring of armband dragen om de aandacht erop te vestigen. Als het gaat om accessoires onthoud dan ‘less is more’. Het dragen van te veel sieraden is niet altijd mooi!

Tip 7: Kleed je voor de gelegenheid

Ten slotte is het ook belangrijk om je te kleden voor de gelegenheid. Een outfit die misschien geschikt is voor een casual dag, is misschien niet geschikt voor een formele gebeurtenis.Wanneeer je bijvoorbeeld naar een formele gebeurtenis gaat, moet je een jurk dragen die bij je lichaam past en elegante, ingetogen accessoires kiezen. Aan de andere kant, als je een casual brunch hebt met vrienden, wil je misschien een casual outfit dragen die je uitstraling versterkt.