Tips mooie huid

Last van puistjes, open poriën of heb je gewoonweg een slechte huid? Niet getreurd! Met een paar veranderingen in je dagelijkse routine merk je na een paar dagen al verschil en krijg je binnen no time een mooie huid. Benieuwd? Bekijk onderstaande tips.

Water

Drink veel water. Heel basic, maar wel heel belangrijk. Water houdt je huid soepel en gehydrateerd. Vooral in de winter kan je huid droog en stroef aanvoelen, het is dan belangrijk om genoeg water te blijven drinken. Drink je water met citroen of voeg er wat munt aan toe voor de verandering. Of maak een lekkere mix. Tip: Doe stukjes komkommer, geraspte gember, munt en citroen in 2 liter water. Laat een dagje staan en drink de volgende dag de gehele inhoud op. Dit helpt overigens ook voor het verbranden van he buikvet. Lekker en bovendien erg gezond!

Cafeïne en alcohol

Doe het rustiger aan met cafeïne en alcohol: zij zijn meestal de oorzaak van je slechte huid.

Voedingssupplementen

Misschien niet zo lekker, maar wel heel goed voor je huid: voedingssupplementen. Een supplement met bètacaroteen is bijvoorbeeld voor een mooie, egale bruine teint. Als je dit voedingssupplement doorgebruikt na de vakantie dan helpt dit bij het behouden van je mooie teint.

Kokosolie

Kokosolie: een wondermiddel voor je huid en haar. Tip: gebruik het als masker in je haar en laat het de hele avond zitten. Spoel het de volgende dag eruit en je hebt zijdezachte lokken!

Vette vis

Let goed op je voeding. Zalm, makreel, lijnzaad, chia zaad en walnoten zijn goed voor je huid. Het houdt je lichaam flexibel en gezond.

Biefstuk

Eet minstens een keer in de week biefstuk: zo houd je je ijzer gehalte op peil. Biefstuk bevat ook B12, een element die cruciaal is voor je huid. Aardappelen zijn trouwens ook huid-vriendelijk; de vitamine c in aardappelen bevordert de collageen productie in je huid. Hetzelfde geldt voor pepers en kool.

De juiste suikers

Kijk uit voor suikers. Smoothies zijn niet gezond! Appels, peren en pruimen hebben een laag suikergehalte, terwijl ananassen, papaja’s en bananen een heel hoog suikergehalte hebben.