Alexander McQueen herfst/winter 2014

McQueen’s creative director Sarah Burton werd voor deze collectie volgens haar zeggen geïnspireerd door wilde romantische schoonheid. Inspiratie vond ze in het Disneysprookje Beauty and the Beast en flora & fauna uit de bossen als eiken, klimop, rozen, motten en uilen.

Er was eens…

De catwalk ademde een sprookjesachtige en sinistere sfeer uit met een knipoog naar de Midsummer Night’s Dream. Met strak gevlochten haar en gevederde wimpers showden de modellen de creaties in een perfecte vloeiende overgang van verleden naar heden waar Burton zo goed in is.

Roodkapje

De creaties zijn sensueel en vlot, ongecompliceerd. Capes, kappen, gepofte en bel mouwen, smoksteken, plooien en pompoms. Ruches en rafelige hemlines vallen tot aan de enkel of op de knie. Broeken zijn strak, bijgesneden en jongensachtig. Overdreven kragen en capuchons worden met linten en strikken vastgezet met oversized zilveren oogjes. Er is gebruik gemaakt van verfijnde structuren en vakmanschap, zijdefluweel jacquards, leer met klimopstructuur, gerafelde zijde en veel gebruik van bloemen dit alles om een onwerkelijk effect te creëren. Geplooide en gelaagde jurken in allerlei stoffen van katoen poplin tot bont wervelend als mist over de grond. Het kleurenpalet was beperkt to vanille, zwart, chocobruin, donker paars en donkergroen.

Superwoman

Laat de winter maar komen want Alexander McQueen heeft een geweldig moment van drama ontworpen met Burton’s sterkste collectie tot nu toe; een wilde ongelofelijk creatieve wereld van wonderbaarlijke superkleding.