Alles wat je moet weten over een blazer

Ze zijn tegenwoordig een echte mode hype: blazers. Bezoek maar eens een winkel of een webshop en je komt ze gegarandeerd tegen. Maar wat is een blazer eigenlijk en bestaat het al heel lang of is het een relatief nieuw fenomeen?

Waar komt het woord blazer vandaan?

Het woord ‘blazer’ komt van het Franse woord blasiere. Het betekent een blazer zijn, een blazer dragen of een blazer hebben. Blazers werden oorspronkelijk gedragen door militaire officieren en nog steeds dragen mensen in het leger, de politie en andere overheidsorganisaties het regelmatig. Blazers zijn meestal van stof en zitten vaak erg comfortabel.

Een korte geschiedens van de blazer

In de jaren 1950 werden blazers gedragen met een stropdas en een overhemd. De blazer was meestal een lichtgewicht jasje van wol, katoen of nylon. In de jaren zestig werden blazers vaak gemaakt van polyester. In de jaren zeventig werden ze gemaakt van lichtere materialen zoals katoen, zijde of rayon. Daarna verdween de blazer even uit het straatbeeld, maar eind jaren ’80 kwam het weer terug.

Wanneer kun je een blazer het beste dragen?

In de jaren negentig werd de blazer nieuw leven ingeblazen. Vandaag de dag is het een populairste kledingstukken voor mannen en vrouwen. Sommige mensen dragen ze als onderdeel van hun vrijetijdskleding, terwijl anderen ze gebruiken om zakelijk over te komen.

Welke soorten blazers bestaan er?

Er zijn veel verschillende soorten blazers. Sommige zijn gemaakt van zware stoffen en andere van lichte materialen. Ook heb je de keuze tussen korte en lange mouwen. Dit kledingstuk is zo veelzijdig dat het bij bijna elke outfit gedragen kan worden. Het is een geweldig item om in je garderobe te hebben omdat je het bij veel verschillende outfits kunt dragen en het heerlijk comfortabel aanvoelt.

Hoe draag je een blazer?

Een blazer is zeer populair, zowel bij mannen als vrouwen die goed voor de dag willen komen. Het is heel belangrijk om te weten hoe je de blazer op de juiste manier draagt. Bij deze enkele tips:

Tip 1: Draag de juiste maat

Zorg er ten eerste voor dat je de juiste maat krijgt. Je moet een jasje altijd passen voordat je het koopt. Als je niet zeker weet welke maat je moet kopen, kun je de maattabel in de winkel raadplegen om de juiste maat te vinden. Zorg er ook voor dat de jas je goed past. Is hij te groot, dan lijk je op een clown en is hij te klein, dan lijk je op een kind!

Tip 2: Zorg voor goed passende schoenen

Zorg er voor dat de schoenen die je draagt passen bij de outfit.Wil je netjes voor de dag komen? Draag dan nette schoenen bij jouw blazer en, als je een vrouw bent, hakken.

Tip 3: Gebruik de juiste accessoires

Iets anders waar je op moet letten is dat je de juiste accessoires bij de blazer draagt. Als je bijvoorbeeld een blazer draagt met een overhemd en een stropdas, moet je een riem dragen. Dit accentueert de vorm van jouw lichaam en staat heel mooi.

Tip 4: Kies voor kwaliteitsmateriaal

De laatste tip is om ervoor te zorgen dat de blazer die je kiest gemaakt is van kwaliteitsmateriaal. Als je niet mooi vindt hoe het jasje eruitziet of aanvoelt, breng het dan terug naar de winkel.