Balmain herfst/winter collectie 2014

Olivier Rousteing was er trots op om zijn nieuwe safari chique en hip-hop stijl collectie (herfst/winter 2014) te presenteren. “Welcome to my jungle” waren zijn woorden voorafgaand aan de catwalk show. Zijn collectie straalt vrijheid en globalisme uit en is “all-inclusive”, het is een reflectie van verschillende etniciteiten en culturen en is ook een afspiegeling van het nieuwste campagne gezicht van Balmain, Rihanna. Dankzij het chaotische en drukke Parijse verkeer kon de celebrity niet als eregast aanwezig zijn bij de show.

I do it my way

De boodschap van Rousteing is duidelijk: hij drukt zijn eigen stempel op de collecties en gaat zijn eigen weg. Weg met het baby pink en hemelsblauw pied-de-poule van het vorig seizoen. Cargo jacks en broeken, zebrastrepen en luipaardprints, oversized motorjacks, leer voorzien zijden koorden en gouden kettingen en lamsbont in felle kleuren is de nieuwe stijl.

Rousteing is ook gestopt met de “toepassing” van veel blote huid. Zoals hij zelf zegt: “Je kunt in 2014 er sexy uitzien zonder twee meter benen te laten zien”.

Tribal 2.0

Vorig seizoen was het allemaal jaren ‘90 stijl wat de klok sloeg, het komend kil seizoen gaat hij op de moderne versie van de tribal toer. De moderne Balmain vrouw draagt dan bandeau rokken en militair geïnspireerde jasjes, tops krijgen een schootje met een leren broek en leggings eronder.  Wat te denken van jurken en rokken die van vervlochten touw zijn gemaakt. Zelfs de stilettos zijn in stijl met bamboehakken en ingewikkelde prints. Ook de accessoires zijn duidelijk beïnvloed door de tribes met dierenprints, riemen en  bamboe.

De collectie is sexy zonder dat er bloot bij nodig is en vooral verfijnd. Je hoeft als fashionista niet superjong te zijn om een van de geweldige outfits van Balmain te dragen. “Feel the vibe of the tribe!”