Moschino Pre Fall 2015: Op maat

De Moschino Pre-Fall collectie van 2015 is bekend en wat worden we er enthousiast van. Statement jurken, mantelpakjes en een rijk kleurenpalet zijn terug te zien in de nieuwe tussencollectie van het spraakmakende modehuis.

Barbie

De bubblegum roze kleuren en kleding zijn voor 2015 verdwenen en het lijkt erop dat Jeremy Scott Barbie heeft ingeruild voor tijdloze allure. In plaats van roze zien we veel zwart/witte mantelpakjes met grote gouden knopen; lekker vrouwelijk!  Maar het roze is niet helemaal verdwenen uit de collectie: we zien namelijk nog wel een knalroze jas met bontkraag en een roze mantelpakje terugkomen in 2015.

Afmetingen

Moschino’s pre-fall collectie is gebaseerd op het proces van het maken van kleding. Zo zien we de afmetingen letterlijk nog op de kleding staan, denk bijvoorbeeld aan een jurkje met strijkijzers en naaipatronen. Origineel gedaan als je het ons vraagt! Wat ook een grote rol speelt in de collectie is het meetlint. Deze is op verschillende manieren in de kleding bewerkt: als strik, kraag en zelfs als jas! Er is daarnaast ook een tas met de meetlint-print gebruikt in de collectie!

Cut out

Jeremy Scott neemt  de ‘cut-out’ trend wel heel letterlijk:  jurken voorzien van  gaten en gescheurde details zijn prominent aanwezig. Ook is er een jurk met als detail een decolleté van een schaar. Hou je van sparkles en lovertjes? Dan ben je bij Moschino ook aan het goede adres! In de collectie zitten namelijk ook jurkjes die helemaal bedekt zijn met pailletjes en met teksten. Zo zien we ‘little black dress’ langskomen maar ook ‘I had nothing to wear so I put on this Moschino dress’.

Rockchick

Naast de glinsterjurken en mantelpakjes zien we  ook wat stoerdere items terugkomen in het nieuwe jaar. Leer: as in leren jasjes en leren broeken. Wat ook opvalt is de abstracte print die te zien is op sommige kledingstukken. Tassen, koffers, jurkjes en schoenen zijn bedekt met de gele, witte, zwarte, rode, turquoise kleuren! Kortom, Barbie is voorgoed naar de achtergrond verdwenen in 2015, maar de gouden hand van Jeremy Scott zijn ook dit keer duidelijk zichtbaar!