Chanel Métiers d’Art Show: Cowgirl chic

Voor de Chanel Métiers d’Art Show (pre-fall 2014) trok designer Karl Lagerfeld alles uit de kast. De show werd dit jaar gehouden in Dallas met een flinke dosis Western als thema. Denk cowboys, indianen en het Wilde Westen. Maar wie denkt deze collectie te dragen naar een chique cocktail party, heeft het mis. Deze Dallas collectie is universeel en bedoeld voor normale gelegenheden, aldus King Karl.

Cowgirl chique

Geïnspireerd op het romantische en poëtische Texas zonder al te veel Western Hollywood glamour geeft Karl Lagerfeld een nieuwe draai aan cowgirl chique. Denk aan klassieke witte shirts met mouwen van franjes en cowboy laarzen voorzien van etnische patronen.

The Guest List

Gasten als Miroslava Duma, Lily Collins, Alexa Chung, Jen Brill en Dakota Fanning waren van de partij en waren –hoe kan het ook anders- gehuld in prachtige creaties van Chanel. Dit jaar pakt Kowboy Karl flink uit voor de show.

Drive in

Voordat de modellen op de catwalk paradeerden, kregen de gasten Chanel’s filmThe Return te zien. Vanuit oldtimers bekeken de gasten de première van Chanels filmdebuut geheel in drive-in thema. Een hele ervaring, want na de film poseerden de gasten picture perfect bij de neonborden van de drive-in show.