De Albert Cuyp markt

De Albert Cuypmarkt is bij uitstek dé populairste markt van Amsterdam en misschien wel van heel Nederland.

Qua grote wint de Albert Cuyp markt het vande Noordermarkt in Amsterdam. Grote verschil met de Noordermarkt is dat de Albert Cuyp  een veel breder aanbod heeft aan producten. Van groenten en fruit tot kleding en stoffen, voor iedereen zit er wel wat tussen!

Deze ras Amsterdamse markt brengt een gezellige sfeer en dat zie je veel terug in de echte Mokum cafétjes die verscholen zitten langs en achter de markt. Ook zijn er rondom deze  Amsterdamse markt heel wat restaurants te vinden. Een bekend restaurant dat zich midden op de Albert Cuyp bevindt is het Arabische Bazar restaurant.

Dit heerlijke Mediterrane restaurant ligt te midden op de Albert Cuyp en is ideaal na een dagje shoppen. Je kan hier heerlijk eten en door het kleurrijke interieur , vrolijk muziek en de gastvrijheid  voelt het alsof je je midden op een Arabische markt bevindt. Niet gek natuurlijk , als je de menukaart bekijkt waar  de gerechten afkomstig zijn uit Noord Afrika en het Midden Oosten.

Naast het aanbod van verschillende restaurant zijn er ook ontzettend veel winkels met name aan kleding en stoffen. Zo vind je er een onder andere een winkel  die zich heeft gespecialiseerd in grote maten. Maar ook trendy kleding en een lederwinkel die gespecialiseerd is in leren en suède jassen.

Voor de crea bea’s  onder ons zijn er ook de stoffenwinkels die beschikken over een uitgebreid aanbod aan verschillende stoffen, kleuren, materialen maar ook prijzen!                        

Plekken die je zeker ook moet bezoeken zijn:

De Chocolate bar

Een trendy bar gebouwd in de style van de jaren sixties en seventies. Deze bar is zeker de moeite waard, ga hier heerlijk lunchen met geweldige clubsandwiches en echte oer-Hollandse uitsmijters op de kaart. ’s Avonds kan je terecht voor een heerlijk diner, de dinerkaart wisselt om de twee weken.  Ook draaien van  donderdag tot en met zondag verschillende dj’s in de Chocolate bar, dus laat je verrassen!

Gerard Douplein

Dit plein ligt achter de Albert Cuyp en beschikt over talloze leuke mode boetiekjes waar ze aparte spullen verkopen. Ook kan je er heerlijk een terrasje pakken genietend van de sfeer, het eten en de mensen.

The French Café restaurant

Ga heerlijk sfeervol lunchen bij The French café op de hoek van het Gerard Douplein. Deze bistro serveert typisch Franse gerechten als steak tartare, paté de campagne, escargots en kreeft.  Wil je lekker dineren, bezoek dan het French café restaurant op de Gerard Doustraat 98.

Blond Amsterdam, Gerard Doustraat 69

Achter de Albert Cuyp in de Gerard Doustraat  zit dé Blond winkel verscholen. Je waant je in het typische Blond sfeertje met alle soorten serviezen die je je maar kunt voorstellen. Alle thema’s kan je daar vinden van ‘A cup of Blond’ tot ‘ I love Holland’, voor ieder wat wils dus. 

Tip: Bij aankoop van servies zoals bijvoorbeeld een mok of theepot kan je ervoor kiezen om een persoonlijke tekst erop te laten schilderen. Het exacte lettertype  van Blond wordt gebruikt. Dit kost iets extra maar is zeker de moeite waard voor je eigen custom made Blond item!

Raak

Hoewel dit filiaal totaal verschillend is vergeleken met die van de Leidsestraat in Amsterdam , is het zeker een kijkje waard. Dit knusse boetiekje verkoopt onder andere merkkleding maar ook heerlijke kaarsen en spullen voor je huis.

Wat verder goed is om te weten zijn natuurlijk de openingstijden, bereikbaarheid en waar je het beste kan parkeren. Hieronder alles nog even op een rijtje.

Parkeren:

Voor korte bezoeken biedt de Albert Cuypmarkt perfecte parkeergelegenheid op de Van Woustraat. Voor 0,10 cent per uur kunt u hier parkeren tussen 09.00 en 16.00 uur.

Tip: Parkeer in de garage ‘Heinekenplein’ bij supermarkt Dirk van den Broek. Je komt dan achter de Albert Cuypmarkt uit.