Italiaans label: Patrizia Pepe

Getailleerde colbertjes, aansluitende kokerroken en perfect zittende pantalons,  het Italiaanse modelabel Patrizia Pepe staat bekend om haar supervrouwelijke collecties.  Ontwerpster Patrizia Bambi zocht tijdens de start voor het modemerk naar een pittige naam. In het woordenboek stuitte ze op het woord ‘’pepe’’ dat peper betekent in het Italiaans.

Patrizia Pepe

En zo ontstond Patrizia Pepe, een label dat tegenwoordig  staat voor elegantie, vrouwelijkheid en tijdloze klasse. De designs zijn meestal stijlvol, simpel en ideaal voor de garderobe van de werkende vrouw. Door het gebruik van luxe materialen en oog voor detail behoort dit label tot het hoger segment onder de modemerken. 

Kleuren

Het label maakt gebruikt van zachte kleuren: van verschillende roze tinten tot klassiek zwart. Kleuren als poeder roze, oud roze, taupe en  verschillende bruintinten van donker tot licht. Verder maakt het label gebruik van grijstinten subtiel verwerkt in items die ook goed te matchen zijn met andere kleuren. Maar de kleur zwart komt eigenlijk in elke collectie terug.

Ladysuits

Patrizia Pepe zou haar naam geen eer aandoen als er geen mooie pakken in de collectie aanwezig waren. Colberts, pantalons, blouses zijn items die never out of fashion zijn en worden altijd met een vernieuwende blik verwerkt  in de collecties, zodat het ook met andere kledingstukken goed draagbaar zijn. Items die jaren meekunnen en die niet na een seizoen uit de mode zijn.