De Cara Delevingne vlecht

Alle ogen waren afgelopen zaterdag gericht op Cara Delevingne. Met een nieuwe haarkleur (voor haar nieuwe rol in de film Paper Towns), droeg het model tijdens het LACMA Art en Film Gala 2014 een fantastische avondjurk van Gucci.  Maar daarnaast was met name haar kapsel de talk of the town! Cara droeg bij haar jurk een nonchalante vlecht. Bekijk hier je hoe je het kapsel kan nabootsen!

De vlecht

Op de afbeelding zien we het model een ietwat rommelige vlecht dragen. Het kapsel is verre van perfect en hangt nonchalant op haar schouder. Klinkt heel negatief, maar dat is het niet: de look hoort zo gedragen te worden.

Volumepoeder 

Hoe creëer je hem bij jezelf? Heel simpel! Zorg allereerst voor volume in je haar. Veel vrouwen doen een avond van tevoren een knot in hun haar. Neem wat volumepoeder bij de hand. Volumepoeder zorgt ervoor dat je haar wat stugger wordt; dan blijft je vlecht ook beter zitten. Heel veel verschillende merken verkopen het. Gebruik het wel met mate: anders is je haar straks ontembaar!  Voor beginnelingen is het belangrijk om wat volumepoeder om je vingertoppen aan te brengen: zo zie je de exacte hoeveelheid. 

Scheiding

Beslis waar je de vlecht wilt hebben. links of rechts? Dat ligt een beetje aan je eigen haar. Maak dan een scheiding in je haar en zorg dat je haar een kant komt te liggen. Verdeel je haar dan in drie strengen, zodat je kan gaan vlechten.

Begin niet aan de bovenkant, maar meer onderaan. Dit creëert het rommelige effect. Zoals je op de afbeelding kan zien, heeft Cara haar kapsel ook zo. Aan de andere kant van haar heeft ze plukje loshangen.

Ruimte

Zorg ervoor dat je een plukje haar overhoudt. Maak het met een (strak) elastiekje vast. Schuif het elastiekje dan een beetje naar beneden, zodat je vlecht een beetje de ruimte krijgt. Trek vervolgens een beetje aan je kapsel, voor het warrige effect. Je vlecht is ineens een stuk breder.

Speldje 

Achter je hoofd maak je de vlecht vast met een schuifspeld en voilà: een vlecht à la Cara Delevingne!

Foto: Unsplash