Steeds meer modellen worden actrice

We kennen Cameron Diaz en Milla Jovovich als goede actrices. Wat maar weinigen weten is dat zij oorspronkelijk doorbraken als model. Toch zijn ze niet de enigen. In 2015 staan er een aantal films gepland waarin modellen soms grote rollen spelen. Nee, ze worden heus niet allemaal gecast als het knappe meisje. Er zitten aardig wat bijzondere rollen tussen!

Mad Max: Fury Road

Deze Australische film moet nog verschijnen maar de critici hebben er al zin in. Prachtige decors, een sterrencast en een verhaal dat staat als een huis. Waar de film over gaat? Het is een combinatie tussen een westernfilm en een sciencefictionfilm. Bijzonder! Er spelen maar liefst twee topmodellen mee in deze film. Abbey Lee heeft een kleinere bijrol maar Rosie Huntington-Whiteley heeft een best grote rol!

Orion

Lily Cole kennen we natuurlijk als de bijzondere Britse beauty die straalt op de catwalk en campagne na campagne boekt. Toch maakt ze ook geen geheim van haar passie voor acteren. Ze speelde al rollen in The Imaginarium of Doctor Parnassus en The Zero Theorem. Ze zal in 2015 verschijnen naast de bekende acteur David Arquette in de thriller Orion en ook staat er een rol gepland in een Britse sciencefictionfilm. Als haar acteercarrière net zo hard gaat als haar modellencarrière zit er vast een Oscar in!

Batman Vs. Superman

Na vele Vogue covers, campagnes voor Ralph Lauren en honderden kilometers over de catwalk richt het Japanse topmodel Tao Okamoto zich nu op haar acteercarrière. In 2013 maakte ze haar debuut in de film The Wolverine en voor 2015 staan er nog twee andere grote projecten op de planning. Tao wordt deel van de vaste cast van de populaire tv-serie Hannibal en ook zal ze een grote rol spelen in de nieuwe superheldenfilm Batman Vs. Superman!

Pride and Prejucide and Zombies

Deze Engelse klassieker gaat opnieuw verfilmt worden met een bijzonder horrorrandje. Suki Waterhouse, die we kennen als het nieuwe gezicht van Burberry, zal een grote rol spelen in deze film die voor eind 2015 gepland staat. Toch is dit niet de eerste keer dat het model acteert: in 2012 speelde ze een redelijk grote rol in Pusher en ook in de tv-serie Love, Rosie was ze een terugkerende actrice.

We Are Your Friends

In deze nieuwe film zal naast Zac Efron ook een ander bekend gezicht spelen. Niemand minder dan Emily Ratajkowski zal in de film de vriendin van Zac spelen. Emily wie? Dat donkerharige meisje uit de Blurred Lines video! Ze stond op haar 14e al onder contract bij Ford Models en heeft campagnes gedaan voor alle grote warenhuizen in The States! Niet alleen een rol in We Are Your Friends staat op de planning. Ze speelde in 2014 al in de zeer populaire films Entourage en Gone Girl. 

Tekst Max Herlings