Dit zijn ongeschreven moderegels voor stijlvolle mannen

Er zijn tegenwoordig veel die bepalen hoe je je goed kleedt. Natuurlijk spreekt iedere man of vrouw die een mening over zulke dingen heeft uit persoonlijke ervaring. Wat voor de een werkt niet altijd voor de ander of wat voor de een werkt wordt door een ander als te simpel beschouwd.

De belangrijkste tip: doe wat bij je past

Juist het feit dat er veel verschillende smaken bestaan is een deel van het plezier van kleding. Wij vinden dat het door geen enkele regel mag worden belemmerd. Je moet gewoon doen wat bij je past. Toch zijn er een aantal ongeschreven regels die de tand des tijds hebben doorstaan. Wij hebben een aantal stijltips voor mannen op een rijtje gezet. Doe ermee wat je wilt!

Tip 1: Draag mooie bovenkleding

De verleiding kan groot zijn om een klassieke stijl te dragen, maar moderne technische stoffen in donkerdere tinten en makkelijke snits maken jassen tot wat ze moeten zijn – licht en ademend, maar ook goed beschermend. Een veld- of bomberjack past bijvoorbeeld bijna altijd en is dan ook tijdloos.

Tip 2: Kies voor een goede bril

Kies voor en goede bril. Koop waar je je goed in voelt, rekening houdend met je gezichtsvorm, maar ook met de verhouding van de bovenlijn van de monturen tot je wenkbrauwvorm – combineer recht met recht, gebogen met gebogen – en je kapsel.

Tip 3: Koop een chique pak voor meerdere gelegenheden

Gelegenheden voor het toppunt van formele kledij mogen zeldzaam zijn, maar ze zijn er des te veeleisender om. “Bij huren bestaat altijd het risico dat de drager er bijna kinderlijk uitziet terwijl hij gekleed is in een of ander oversized, doosachtig ensemble,” waarschuwt Toby Lamb, ontwerpdirecteur van het hedendaagse kleermakerslabel Richard James.

Tip 4: Overtreed soms de regels

Weet wanneer je je aan kledingvoorschriften zoals houden, maar weet ook wanneer je ze moet breken. Dat is immers hoe stijl zich ontwikkelt!