Deze stijltips zijn heilig voor mannen

Mannen houden tegenwoordig net zo van mode als vrouwen. Amazon heeft tegenwoordig zelfs een persoonlijke stijlservice voor heren. Logisch, want iedereen wil er natuurlijk mooi en verzorgd bij lopen op straat. Maar soms is het handig om een paar stijltips te krijgen. Gelukkig hoef je daar niet zelf naar te zoeken. Wij hebben namelijk een aantal stijltips die tegenwoordig heilig zijn voor de moderne en modieuze man!

Tip 1: Draag een pak met flair

Concentreer op de pasvorm over de schouders van een pak, want de borst en taille laten aanpassen is een betrekkelijk eenvoudig klusje. Het is de manier waarop je het draagt en niet het etiket erin dat indruk maakt.

Tip 2: Kleed je naar de omgeving

Stijl heeft niet alleen te maken met zelfexpressie het gaat er ook om dat je passend gekleed bent voor je omgeving. De slechtste stijl is er een die niet op zijn plaats is.

Tip 3: Investeer in een horloge

Een horloge is als een kunstwerk. Ze zijn persoonlijk en markeren je gang door de tijd. Esthetische en robuuste sportmodellen passen werkelijk overal bij.

Tip 4: Geef geld uit aan mooie schoenen

Tijdloosheid heeft vaak betrekking op eenvoudige vormgeving en dat geldt des te meer voor schoenen. Kies voor klassieke stijlen zoals brogues, loafers en effen kleuren.

Tip 5: Wees niet bang voor kleuren

Een groen pak kan bijzonder zwierig staan, terwijl ook roze, groen, mosterd en fellere blauwtinten het goed doen veelzijdige tinten voor het hele jaar. En onthoud: less is more. Je hebt maar een beetje kleur in een één kledingstuk nodig.

Tip 6: Ga voor een verzorgde uitstraling

Gebruik houten hangers voor hemden en schoenspanners voor je beste schoenen; laat je pak chemisch reinigen en strijken. Was daarnaast je kleren regelmatig en laat ze bij voorkeur niet in de droogtrommel drogen want dat kan de stof aantasten. En ook belangrijk: poets je schoenen!

Tip 7: Kies voor simpel ondergoed

Als het om mannenondergoed gaat, zijn er twee regels die je moet volgen. Eén, nieuwigheidsprints zijn niet voor volwassen mannen. Sterker nog, je ondergoed is niet de plaats om je ‘persoonlijkheid’ te laten zien. De stijl die de tand des tijds het best heeft doorstaan is natuurlijk de katoenen boxershort, waarschijnlijk omdat ze (herhaaldelijk wassen verdragen, goed ademen en comfortabel aanvoelen.

Beperk het aantal accessoires

Wanneer je combinaties van overhemden en stropdassen samenstelt, draag dan je stropdas of pochet in een donkerder tint dan je jasje. En overdrijf de accessoires vooral niet. Twijfel je? Denk dan aan less is more en haal één element weg.