Duurste parfum ter wereld te koop bij Harrods

Harrods, het luxe warenhuis in Londen verkoopt ’s werelds duurste parfum. Het parfum heet “The World’s Most Expensive Perfume” en is kost zo’n € 182.000 euro. Deze Rolls Royce onder de parfums wordt verkocht om de opening van de Salon de Parfum Boutique te vieren. 

Duurste parfum

Het parfum is ontworpen door parfumeur Clive Christian. Clive staat al  bekend om zijn No.1 parfum, dat eerder de duurste parfum ter wereld was. Deze kost rond de €575 euro. Maar het lijkt erop dat de parfumeur zichzelf heeft overtroffen. Het parfum dat hij voor Harrods creëerde, is de nieuwe versie van het bestaande geurtje en heet No. 1 Passant Guardant. 

Harrods

Het geurtje zal exclusief bij Harrods te verkrijgen zijn en is dus nergens anders te koop. De flacon is van kristal en is rijkelijk versierd met 24 karaat goud. Zoals met veel parfumflessen heeft de dop een kroonvorm. Het bijzondere aan deze dop is dat het ontwerp stamt uit 1872 en een knipoog is naar de Britse koningin Victoria. 

Shine bright like a diamond

Op het flesje zien we een leeuw die bestaat uit een gele en een roze diamant. In totaal zijn er tweeduizend diamanten verwerkt in de flacon van 30ml.  “Ik wilde een flacon maken die net zo kostbaar is als een kroonjuweel” ,zegt Christian.