Fashion musthave: de tulband!

Heb je genoeg van al die beanies, oorwarmers en dikke wintermutsen? Wil je eens een keer iets anders? Ga dan voor de tulband! Deze musthave kun je zowel in de zomer als in de winter dragen, en is daardoor dé perfecte accessoire!

Prinses Yasmin

De tulband is van origine een Aziatisch hoofddeksel en wordt gedragen door nomaden en woestijnvolken. Maar tegenwoordig ook een hit in de modewereld onder celebs, stylisten en bloggers. Geen wonder dus dat we dit hoofddeksel spotten bij de grote modeketens en de wat chiquere merken.

Celebs

Onder andere Sarah Jessica Parker, Kourtney Kardashian, Miley Cyrus en Rita Ora zijn gespot met de ‘turban’. Nicole Scherzinger is ook fan! In Nederland hadden we jaren geleden al een fan: Koningin Juliana en tegenwoordig koningin Maxima. In de jaren 70 schitterde Bianca Jagger en Sophia Loren in deze accessoire.

Zomer en winter

De grote vraag die er is, blijft toch wel: is de tulband voor de winter of de zomer? Beiden kan! Aangezien het nu winter is, kiezen we voor de wintervariant van wol. En er is keuze genoeg! Zo zijn er namelijk katoenen versies maar ook gebreide. Heerlijk warm voor je hoofd en oren. 

Bye Floppy Hat?

Of de tulband net zo populair wordt als de ‘floppy hat’ durven we niet te zeggen. Tot nu toe zijn er minder mensen gespot met de turban, maar misschien dat daar straks verandering in komt wanneer we Bey spotten op de cover van Vogue met een fashionable tulband. Wanneer je op vakantie gaat naar een exotisch, ver land is de tulband een leuk alternatief voor de hoed. Hij zal waarschijnlijk nooit de klassieke flaphoed vervangen, maar het is in ieder geval een leuke aanvulling op je hoeden garderobe!

Mix & Match

De tulband is er in verschillende kleuren en stoffen. Je hebt ze ‘plain’, maar ook leuk bewerkt met steentjes en kraaltjes. De muts is makkelijk te combineren.  Je kunt er eigenlijk alles bij dragen wat je wil. Gooi je haren los en trek bijvoorbeeld een mooi jurkje aan. Wil je je tulband ook in de zomer dragen? Ga dan net als SJP en Kourtney K voor een grote zonnebril en shorts om je look compleet te maken.

Tekst Karlijn van Mil