Florence Welch

Eigenzinnig, bijzonder en altijd verrassend. Zo zou je Florence Welch het beste kunnen beschrijven. De Britse zangeres is het gezicht van indieband Florence and the Machine en is daarnaast een graag geziene gast op verschillende modefeestjes en front row tijdens Fashion Week.

Hippie chique

Hoe je de stijl van Florence het beste kunt omschrijven? Als een chique hippie. Ze is vooral te vinden in grote jurken, gewaden en kaftans die het liefst zijn voorzien van prints, bijzondere kleuren en bijzondere stoffen. Ook jurken met franjes, vintage en soms een over de top couturejurk zijn favoriet. Dat laatste is niet zo gek als je bedenkt dat Florence buddies is met Karl Lagerfeld en ook een graag geziene gast is bij Givenchy, Balmain en Alexander McQueen. Op schoengebied wisselt deze dame alles met elkaar af: brogues, pumps, plateaus en flatjes. Alles met een vintage, sixties look en altijd goed passend bij haar outfits. Waarschijnlijk ziet de kledingkast van Florence er vast uit als een vintage winkel met een duur randje!

Hair & make-up

Het kapsel van Florence is ondertussen haar handelsmerk geworden: haar felrode lokken zijn een absolute eyecatcher en passen perfect samen met haar lijkbleke huid. Doordat ze zo wit is, houdt de zangeres wel van een heftige make-up. Een donkerpaarse of knalrode lippenstift schuwt ze dan ook helemaal niet. Welch’s lokken bungelen meestal los inclusief wilde pony. Op feestjes pakt de Britse uit: haarstukken, opgestoken haar en juwelen in het kapsel zijn allemaal de revue gepasseerd.

Kleurrijke dame

Dat de zangeres dol is op kleur wordt wel duidelijk na het zien van al haar looks. Paars, groen, blauw en oranje zijn absoluut favoriet. Dit zijn dan ook die typische sixties kleuren waar ze zo dol op is. Ook is ze graag gekleed in het wit. Hoewel een helemaal witte outfit al snel ordinair wordt of bleek maakt (zeker met de huid van Florence) staat het haar toch! Hoe? Dankzij haar tijdloze en klassieke uitstraling en haar prachtige haar.

Hipster Icoon

Florence is geboren en getogen in Londen. Net als de Londonse fashion ladies is Florence zowel classy als bijzonder uitgesproken. Lekker hipster, maar dan wel met een couturerandje. Het is dan ook niet gek dat haar kleding talloze hipstermeisjes inspireert. Er zijn talloze Tumblrs en sites over haar stijl gemaakt en ze prijkt ook op alle lijstjes van over bestgeklede celebs.

Get the look 

Hoe je er net zo uit kunt zien als dit stijlicoon met een gouden keeltje? Draag alles met zelfvertrouwen! Deze look is niet weggelegd voor de grijze muisjes onder ons. Maak de goede mix tussen vintage items en nieuwe dingen, overdrijf niet teveel met accessoires maar des te meer met prints en kleurgebruik.