Emmanuelle Alt

Er is niemand die de Parisienne look begrijpt als Emmanuelle Alt. Deze 47-jarige Franse journaliste is sinds 2011 hoofdredactrice van de Franse Vogue en staat bekend om haar no nonsens stijl. Benieuwd hoe je er ook zo cool kan uitzien als Emmanuelle? Lees snel verder!

Moeiteloos mooi

Alt ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Het lijkt altijd alsof ze maar wat heeft aangetrokken, even haar handen door het haar gehaald heeft en de deur uit ging. Er is bijna niemand die er zo fashion uit kan zien zonder het er te dik bovenop te leggen! Emmanuelle weet de perfecte mix neer te zetten tussen rock en roll, tomboy, Parijs en high fashion.

Signature style

Net als haar voorganger Carine Roitfeld heeft Emmanuelle Alt ook een duidelijke stijl. Ze is een echte tomboy dus kleedt ze zich amper in jurken of rokken. Foto’s van Alt in rok of jurk zijn dan ook haast onvindbaar! Jeans, leren broeken of leggings zijn haar favoriet. Erboven draagt ze simpele en casual shirts of blouses die ze meestal afmaakt met een jasje of een blazer. Favoriet: Balmain jasjes met grote schouders! Aan haar voeten altijd pumps of enkellaarsjes en als accessoires neemt ze genoegen met een riem en simpele armbanden.

Het donkere haar van Alt hangt altijd los en casual langs haar gezicht. Ook is ze net als andere Parisiennes in het bezit van die natural look waar wij zo jaloers op zijn. Of ze make-up op heeft of niet is amper te zien maar haar huid is geweldig!

Colorblocking? Non merci

Felle kleuren of meerdere kleuren in een outfit gebruiken is iets dat Emmanuelle Alt niet vaak doet. Nee, ze kleedt zich het liefst in zwart of wit en af en toe een accent van lichtblauw of olijfgroen. Haar garderobe moet er op het eerste oog nogal saai uitzien maar doordat deze alleskunner een koningin is in mixen en matchen wordt het nooit saai!

Over haar eentonige kleurenpalet zei ze eens tegen een journaliste van The New York Times: ‘’I think you can make a very strong fashion picture without shocking.’’ En dat lijkt nog waar te zijn ook. Ook al is het allemaal rustig en ingetogen, Alt ademt mode!

Rockchic

De Franse Vogue moet haast wel een bron zijn van rockchicks. Eerder hadden we natuurlijk Carine Roitfeld al maar ook Emmanuelle Alt kan er wat van met haar looks. Haar leren broeken en leren jasjes worden moeiteloos gecombineerd met een chique blouse en Louboutins zodat er een zowel chique als stoer silhouet ontstaat.

Typisch Frans 

Dat Emmanuelle Alt uit Frankrijk komt, laat ze wel merken. Ze is trots op haar roots en draagt dan ook graag truien met een Bretonse streep en haar favoriete designers, Balmain, Lanvin, Saint Laurent en Isabel Marant, zijn ook allemaal Frans. Zoals ze laatst ook zei in de Huffington Post: ‘’Parijs en Londen zijn twee hele andere werelden. Ik ben absoluut Parijs!’’