Fotograaf voert krokodil Birkin bag van $100.000

Puur geldverspilling of kunst? Dat is de vraag die wij stellen bij deze eigenaardige fotoshoot. Want een krokodil die een Birkin bag verslind ter waarde van 100.000 dollar? Huh? Ja, je leest het goed! De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Fotograaf Tyler Shields –die bekend staat om z’n rare stunts- zal met deze actie heel wat harten hebben verscheurd van die hard fashionista’s. Zijn laatste project betreft het voeren van een krokodillen leren Birkin bag aan een alligator!

Hap, slik, weg!

Een fotoshoot waarbij een alligator een Birkin bag opeet van 100.000 dollar! Het duurde maar liefst 7 maanden voordat Shields de Birkin bag in handen kreeg. En je zou denken voor z’n geliefde? Verkopen op een veiling? Nee, de tas laten verslinden door een alligator is natuurlijk het eerste waar je aan denkt bij een Birkin en dan helemaal als deze ook nog eens gemaakt is van krokodillenleer. Bekijk de video hieronder.

Killing me softly

De meeste fashionista’s doen een moord voor zo’n tas, maar Shields liet zich bijna ‘killen’ voor de tas met gevaar voor eigen leven. Daarnaast was er ook een model bij betrokken die aan de andere kant van de tas vecht met het reptiel om de Birkin bag. Levensgevaarlijk, maar blijkbaar heeft het de nodige aandacht getrokken aangezien Tyler Shields in een klap wereldberoemd is! Aan actrice Ana Mulvoy- Ten de eer om het gevecht met de alligator aan te gaan om de razend populaire Birkin bag. En dat voor slechts een aantal kiekjes…

Project B

Het is overigens niet de eerste keer dat Tyler zich laat veroveren door het extreme. Vorig jaar stak hij een Birkin bag in brand om deze vervolgens op de gevoelige plaat vast te leggen.