Gespot: Christopher Esber nieuw modetalent?

Amper 25, maakte Christopher Esber al zijn debuut op de Australische runway, won nationale design awards en verraste fashionistas over de wereld. Afgezien van zijn talent, kan de snelle opkomst van Esber ook worden toegeschreven aan zijn onfeilbare perfectionisme. Zijn designs zijn monochromatisch en conceptueel, zijn prêt-à-porter wordt consequent geprezen voor zijn innovatieve versmelting van leer, vlechtwerk en geometrische plooien.

Moderne vrouwen

Christopher Esber gebruikt een moderne aanpak om zijn vrouwelijke ontwerpen gestalte te geven met gebruik van unieke stoffen die hij gebruikt om zijn ideeën uit te drukken in nieuwe stijlen. Hij drukt zijn energie uit in surrealistische en schijnbaar ongerijmde combinaties, die resulteren in unieke moderne garderobes.

Award winner!

Esber werd in 2012 op het L’Oréal Melbourne Fashion Festival  gekroond tot National Designer van het jaar en won de Emerging Fashion Designer Award en de Woolmark Award voor Australië in 2013.

Schitterend

De weg naar Milaan was een uitdagende stap voor hem waar hij schitterde met een collectie bestaande uit zes stuks formidabele kledingstoffen van merinowol.  Dé manier om zijn werk internationaal te tonen aan de modewereld.

Wonderbaarlijk

Christopher Esber is een beetje een wonderkind die de grote modewereld van New York aan zijn deur heeft kloppen. Zijn laatste collectie, herfst/winter 2014 is eenvoudig en recht toe recht aan. Boxy T-shirts, mouwloze housecoats, wraprokken en zijden T-blouses. Kleurenpalet: veelal donker.

Groei

Een ding is zeker, men zal nog veel gaan horen van deze Australische ontwerper die het in zich heeft om grote dingen te gaan doen. Zijn collecties zullen groeien naarmate hij ouder en “wijzer” wordt.