Halle Berry ontwerpt lingerie

Halle Berry mag zich nu een ontwerper noemen: de 48-jarige actrice ontwierp een lingeriecollectie voor Scandale, die vanaf 27 oktober te koop is in de filialen en de webshop van de Amerikaanse modeketen Target.

Sexy en mooi

“Vrouwen willen zich sexy en mooi voelen”, zegt Berry over haar nieuwe collectie. “Ze willen ondergoed dat functioneel is, maar er ook mooi uitziet. Ik hou van lingerie, het is altijd belangrijk voor me geweest. Deze collectie is dan ook belangrijk voor me.”

Volgens Style.com ontdekte de actrice het ruim tachtig jaar oude Franse lingerielabel tijdens het winkelen in Parijs. Ze besloot het label nieuw leven in te blazen en kocht 50 procent van het bedrijf.

Business babe

“Ik wilde eigenaar van een merk zijn en niet alleen mijn naam aan een collectie geven”, zegt de actrice. “Dat was een belangrijke stap voor mij als ondernemer.” Berry wil het merk toegankelijker maken; daarom viel de keuze op Target. “We hebben het merk aangepast”, zegt de actrice. “Maar we hebben de Parijse stijl behouden.” 

Scandale 

Scandale werd in 1932 opgericht door Robert Perrier, die voornamelijk korsetten en kousen maakte. Toen hij een nieuwe stof in handen kreeg maakte hij een nieuwe type ondergoed dat veel lichter en fragieler was. Zijn assistent noemde het kledingstuk ‘schandalig’, waarmee het label geboren was.