Hoe draag je de perfecte outfit met kerst?

De reden is ons even ontgaan, maar tegenwoordig lijkt het vieren van de geboorte van Christus soms meer op een verkleedfeestje dan een religieuze traditie. Overal in de winkels vind je glitterrijke jurken, die wachten om gedragen te worden tijdens de kerstdagen. Maar hoe draag je nu dé perfecte outfit op 25 en 26 december? Na het lezen van onze tips ben je helemaal klaar voor het feest van het jaar!

Foute kersttrui is toegestaan

In december dwaalt het kwik soms tot het nulpunt, hoewel het dit jaar warmer dan ooit is. Dit neemt niet weg dat er dagen zullen zijn waarop een gebreide trui heel welkom is. Bovendien zijn gebreide en ‘foute’ kersttruien nu officieel toegestaan. Sterker nog, het is best wel ‘cool’! In de winkels vind je kersttruien in allerlei soorten en maten. Schaam je niet om er een aan te schaffen, want het past perfect bij de kerstdagen van 2019.

Hou het lekker warm

Tijdens de feestdagen zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. En nee, dan gaat het niet alleen om beleefd zijn tegen je verre tante. Zo dragen dames bij voorkeur een niet al te blote jurk. Naast het feit dat het ‘trashy’ kan overkomen, is het nog hartstikke koud ook. Het is echt geen schande om je warm te houden! Om er toch een beetje stijlvol uit te zien zou je de kersttrui in kunnen ruilen voor een blazer, vestje of t-shirt met driekwart mouwen.

Met rood zit je altijd goed

Rood is dé kleur van kerstmis. Bovendien staat het fantastisch bij jong en oud. Wist je dat rood samen met klassiek blauw zelfs één van de trendy kleuren van 2019 is?  Combineer een rode bovenkant bijvoorbeeld met een witte broek en maak je outfit compleet met opvallende sieraden. Overigens zijn ook roze en fuchsia dit jaar populair, dus dat is ook een optie. Met kleding in het rood zit je in elk geval nooit fout!

Kies voor glitter en glamour

‘Glitter en glamour’ beheerst het modebeeld van 2019. Sterker nog, glitter is een van de modetrends van dit jaar. Zo zijn luipaardvlekken en pailletten zeer hip. Mocht dit je toch iets te kitscherig zijn, dan een smokingjasje met een bijpassende broek ook een optie. Koop er een bijpassende tas bij om je kerstoutfit compleet te maken. Wie weet past er nog wel een mooi kerstcadeautje in je tas! Ook een tas mag tijdens de laatste kerstdagen van dit decennium lekker opvallend zijn.

Maak indruk met je kapsel

Als je al niet tijdens kerstmis kunt schitteren, wanneer dan wel? Minimalisme hebben we het even niet over. Niet voor niets combineren steeds meer dames hun kerstoutfit met opvallende diamanten die je gezicht doen oplichten.  En vergeet natuurlijk je kapsel niet! Gooi je haar naar voren en spuit vanaf een afstandje met haarlak om het stevig in model te krijgen. Op die manier creëer je meteen volume. Of kies voor een andere haartrend: vlechten. Daarmee maak je zeker indruk!