Hoe loop ik op hoge hakken?

Welke vrouw heeft er niet één of een aantal paren van in de kast staan. Killer heels zijn de liefde van bijna elke vrouw. Ze zijn mooi, ze zijn stoer en ze laten je langer lijken. Hoge hakken geven je een mooi postuur, ze accentueren vooral je kuit- en beenspieren wat goed staat onder een korte rok. Hoge hakken geven je meer zelfvertrouwen en  je voelt je daardoor lekkerder.

Maar alhoewel ze stoer staan zijn er toch een aantal vrouwen die ze niet zo vaak dragen. Het is niet altijd makkelijk om uren op hoge hakken te lopen of te staan. Je ziet de wereld dan wel van grotere hoogte, maar voor velen delen de arme voeten dat plezier niet. Vermoeide en zere voeten doen vrouwen vaak afzien van het vaak dragen van killer heels of gewoon omdat ze er niet zo vaak op geoefend hebben. Op hoge hakken lopen moet je leren net als fietsen. Stap je voor het eerst op een fiets dan merk je gelijk dat evenwicht en balans belangrijk zijn om overeind te blijven en dat geldt voor hoge hakken precies hetzelfde.

Hier zijn wat tips hoe je voor het lopen op hoge hakken. Haal dus snel een paar uit de kast en begin met oefenen.

  • Als je een paar killer heels aanschaft zorg er dan voor dat je de juiste maat kiest. Ze moeten niet te groot of te klein zijn. Neem rustig de tijd om te passen en een aantal maten en paren uit te proberen. Is het je eerste paar, neem dan een wat bredere hak die wat meer steun geeft en niet al te hoog. Je kunt het later altijd nog hoger opzoeken.
  • Vervolgens is het vinden van je evenwicht en een juiste houding belangrijk. Op hoge hakken sta je voornamelijk op je tenen  en het vinden van een juiste balans is dan noodzakelijk. Ga voor een spiegel staan om te oefenen en let ook op je houding: schouders naar achter en borst naar voren. En dan de heupen: met hoge hakken beweeg je vanuit je heupen en als je je omdraait doe je dit door je heup te draaien en je zult zien dat de rest vanzelf volgt. 
  • Ben je zover dat je de juiste houding onder de knie hebt, ga dan oefenen met lopen. Begin op een harde niet gladde vloer. Oefen in lopen en stilstaan en probeer je balans te houden en niet te wiebelen. Oefen op verschillende ondergronden, bijvoorbeeld op vloerbedekking en op gras in de tuin en op straat. Waar velen een beetje angstig voor zijn is de trap. Oefen dit op je gemak en zorg er voor dat je zool en hak volledig op een trede staan. Een aantal maal naar boven en naar beneden. Je voelt vanzelf wel dat je meer durf krijgt en niet het gevoel hebt dat je zo onderaan de trap ligt.
  • Oefen elke dag op je hoge hakken, elke dag een beetje langer. Je zult merken dat het steeds vlotter gaat en je zelfvertrouwen toeneemt. Loop gecontroleerd en niet te snel want een enkel is zo verzwikt.
  • Nog een geweldige tip: doe je huishoudelijke klusjes eens op killers. Geen betere oefening dan stofzuigen, dweilen, afwassen, bedden verschonen, etc. 

Je zult merken dat na verloop van tijd het lopen op high heels net zo gemakkelijk is als fietsen. We zeiden toch dat het gewoon een kwestie van balans is. Na het wat minder hoge hakje of sleehak waarmee je hebt geoefend, kun je de hoogte in. Hoe hoog? Dat mag je zelf uitmaken zolang je je er maar lekker bij voelt.