Isabel Marant herfst/winter 2014

Isabel Marant deed deze keer meer dan op de “refresh” knop drukken voor haar nieuwe herfst/wintercollectie. De collectie heeft meer diepgang en meer verrassende designs.

Rock ’n roll & tomboy

Marant laat haar modestijl niet helemaal los, de scherp gesneden jacks en leren rockerbroeken blijven, maar een intro van ruimere wijdvallende broeken, tomboy look, militaire grunge en stedelijke androgyne valt op. Denk aan tribal print sweaters, korte wikkelrokken, lovertjesrokken, leren minirokjes, jacks met overdreven schoudervullingen en laarzen, zowel snowies als enkelboots.

Out of the box

Streetwise’ en ‘sexy’ waren termen die de pers gebruikte om Marant’s aankomende winter collectie te benoemen. Maar ook comfortabel en warm, veel legergroen en zacht leer werden in de collectie gebruikt. Daarnaast is de collectie ruim, overdreven, maar vooral hot! Marant is eindelijk wat “ruimer” gaan denken. En gelukkig maar, want daardoor beland de Parijse blonde altijd met haar collecties op de musthaves list!

Over Isabel Marant

Isabel Marant is een Frans modehuis opgericht in 1994. Het merk is vooral geliefd door haar wedge sneakers die graag door celebs  als Hilary Duff, Katie Holmes en Kate Bosworth worden gedragen. In 2000 introduceerde Marant Etoile, een lijn die meer casual en minder prijzig is. Tegenwoordig is Isabel Marant een begrip in modeland en niet weg te denken uit het modebeeld. Elk seizoen is er een collectie waar naar wordt uitgekeken en dat die van Isabel Marant is, dat is een ding dat zeker is!

Isabel Marant H&M

Vorig jaar werkte Marant nog sament met H&M voor een guest designer collectie en met succes. Talloze fashionista’s stonden op de loer om ook maar een item te bemachtigen van de Parijse ontwerpster.  “Het leuke hiervan is”, zegt Isabel Marant, “dat je geen goedkope versies hoeft te maken van je eigen collectie, je stijl wordt gerespecteerd”. De kleding voor H&M wordt omschreven als tweeslachtig chique met een bohemien touch.