Johnny Coca nieuwe hoofdontwerper Mulberry?

Als we de geruchten moeten geloven, dan kan het wel eens zo zijn dat Johnny Coca van Céline binnenkort aan het roer staat bij Mulberry. Het Britse modehuis is een luxe merk geliefd bij onder andere Alexa Chung, Cara Delevingne en Lana Del Rey. Mulberry staat bekend om haar prachtige lederwaren en met name de tassen zijn het handelsmerk van het bedrijf. Niet voor niets was de tassencollectie designed bij Cara Delevingne zo geliefd!

Celine of Mulberry 

Volgens Vogue UK heeft het Engelse modehuis de ontwerper van Céline benaderd. Maar niks wijst er nog op dat Coca daadwerkelijk bij Mulberry aan de slag gaat. Naast Coca worden ook de ontwerpers Blue Farrier en Hannah MacGibbon genoemd voor de functie. Maar wie het wordt? 

Zoektocht

Mulberry zit al ruim een jaar zonder hoofdontwerper. Het Britse merk is al een tijdje op zoek naar een nieuw creatief directeur nadat Emma Hill haar functie neerlegde omdat ze het niet eens was met ‘de creatieve en operationele strategieën.’ 

Céline 

Coca ontwerpt sinds 2010 de sieraden, schoenen en tassen voor het Franse modehuis Céline.  De accessoires ontwerper vertelde aan Women’s Wear Daily dat hij van plan is ‘om bij Céline te blijven.’ To be continued dus.

Geschreven door Aminanta Minte