Laatste Oscar de la Renta collectie geshowd: pre fall 2015

De pre-fall collectie voor 2015 werd deze week gepresenteerd in het hoofdkantoor van modehuis Oscar de la Renta. Het was tevens de laatste collectie die de beroemde designer ontworpen heeft. Hij overleed afgelopen oktober op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

The show must go on

Volgens CEO van het bedrijf, Alex Bolen is de laatste wens van de la Renta hiermee in vervulling gekomen: ‘’Oscar hield zo enorm veel van alle voorbereidingen die voor een show getroffen worden. Hij was het toonbeeld van the show must go on.’’

Pre Fall 2015

In augustus begon de collectie vorm te krijgen en Oscar de la Renta werkte tot een paar dagen voor zijn dood nog dagelijks aan de pre-fall collectie. Omdat de nieuwe creatieve directeur van het modehuis, Peter Copping, pas enkele weken geleden werd aangesteld, was studio director Laura Kim bij de show aanwezig. Zij voorzag alle kledingstukken van uitleg zoals de overleden designer dat het liefste had gezien.

Rood

‘’Oscar de la Renta was een grote fan van tuinieren. Tijdens een lunch in zijn tuin raakte hij geïnspireerd door alle aardse kleuren. Vandaar dat er in deze collectie zoveel tomatenrood zit.’’ Zo vertelde Laura Kim. Andere items die voorbij kwamen tijdens de show? Grote en wijde rokken en prachtige avondjurken versierd met bloemenborduursel. Voor de modernere vrouw waren er mouwloze jassen en wijdvallende pantalons.

Tekst Max Herlings