Marc by Marc Jacobs S/S 2015

Wat doe je als wilt vernieuwen en al je goede ideeën op zijn? Simpel: ga een samenwerking aan met de meest excentrieke types uit de fashionscene. En dat deed Marc Jacobs, voor de tweede keer op rij met Katie Hillier and Luella Bartley.

Over 40 & fabulous

De dames mogen dan wel over de veertig zijn, maar hun geest blijft jong. Dat zien we goed terug in de nieuwe Marc by Marc Jacobs ready to wear lente-zomercollectie 2015. Het modehuis creëerde een collectie dat een mix was tussen punk en raver style: de modellen droegen bijvoorbeeld bandeautops over een T-shirt, witte jumpsuits a la “Clockwork Orange” en we zagen aparte harnas details. Wat het verhaal is achter het haar, weten we niet. Vernieuwend is het wel.

Punk & polkadots

Deze stoere meid heeft gelukkig ook een zachte kant en draagt niet alleen zwarte latex broeken. In de lente draagt ze veel geel en blauw, maar om het speels te houden is dat vaak in combinatie met polkadots. Tegelijkertijd houdt ze haar boots en Mary Jane schoenen aan.

Het Marc meisje 

De laatste looks van de show waren toch wel het opvallendst. Het Marc meisje draagt een korte asymmetrische jurk, met het idee dat er twee jurken aan elkaar zijn genaaid.

Geschreven door Aminanta Minte