Miu Miu 2014: Plastic Fantastic!

Als de Prada-show in Milaan een zwart-romantische affaire was, dan is de Miu Miu collectie op de laatste middag van de Paris Fashion Week een helder, luchtig, dynamisch en vrolijk gebeuren. En dat voor aankomende winter!

Celebs

Natuurlijk waren celebs als Lupita Nyong’o en Rihanna aanwezig bij de show van Miu Miu. Gespot op de FROW ook actrice Elizabeth Olsen en Bella Heathcote.

PVC & Sporty chic

De show opende met sportieve gewatteerde jasjes gestyled over bijpassende mini- jurken in verrassende typische tinten zoals roze en sleutelbloem geel, lichtblauw, navy en groen. Deze werden gedragen met blote benen en transparante PVC enkellaarsjes, pumps met hakken gemaakt van metalen schroeven, sandalen of Miu Miu wellies – een primeur op deze catwalk en bovendien erg schattig. Voor de show werd het gehele decor van het Palais d’Iena gehuld in transparant plastic wat overigens ook werd verwerkt in de collectie: van tops tot rokken en schoenen.

Oversized

Daarna kwamen de oversized jassen, een item dat centraal staat in de herfst winter collectie van Miu Miu. En we moeten zeggen: die jassen afkomstig uit de handen van het Italiaanse label mogen er zeker wezen! Denk: Marineblauwe exemplaren met rode epauletten (schouder details die je ook terugziet in politie en leger- uniformen. Maar ook grijs in combinatie met smaragdgroen en doffe metalen knopen.

Minirokken: Schoolgirl

Daaronder droegen de modellen losgeknoopte pastelkleurige shirts waarbij het ondergoed in dezelfde tinten te zien kwam. Maar ook wollen rokjes in schooluniform kleuren, zo kort dat je zou denken dat het om riemen gaat in plaats van echte rokken! Het Miu Miu meisje voor aankomende winter is sexy, and she knows it!