MM6 Maison Martin Margiela herfst/wintercollectie 2014

Maison Martin Margiela wil het liefst dat haar MM6 lijn wordt gezien als een typisch New Yorks. Kleding die mensen uit The Big Apple graag willen dragen. Elegant, praktisch en vooruitstrevend zijn dus termen die je kunt associëren met echte New Yorkers en laat het Belgische modehuis nou net daarnaar opzoek zijn voor aankomende winter.

MM6 en minimalisme

De MM6 herfst/wintercollectie 2014 is minimalistisch met veel zwart en wit. Een collectie voor lefhebbers met een heleboel zelfvertrouwen. Katoenen jurken met slobberkousen en zwarte laarzen, Ruime zwarte shorts en strapless tops. Experimentele elementen: T-shirts van noppenfolie over zwarte bandeaus, metallic shorts in gelamineerd denim  voor een leather look, shirtjurken met noppenfolie onder de mouwen. De spetters van oranje en rood hier en daar zijn perfect om de boel op te fleuren, al is het soms maar een stukje onder een oversized jack.

Futuristisch

Het al genoemde materiaal  als noppenfolie en gelamineerd denim gaf de collectie een futuristische uitstraling, een te gek kenmerk van durf. Durf ook in de accessoires: vingerloze handschoenen lijken op afgesneden bokshandschoenen. Wat make-up betreft kiest Margiela voor een goede portie gebleekte wenkbrauwen.

Maf Mooi!

MM6 staat voor mooi, maf, experimenteel, gedurfd en futuristisch. Een label dus voor de fashionista die houdt van anders, vooruitstrevend en origineel.