Model met vitiligo Winnie Harlow nieuwe gezicht Diesel

Dankzij haar zeer bijzondere look en haar positieve instelling is de 19-jarige Winnie Harlow een veelgevraagd model. Na een paar grote campagnes en honderdduizenden volgers op social media is het wel duidelijk dat Winnie het model van het moment is. Een supersterrenstatus zal niet lang meer op zich laat wachten!

Model van het moment: Winnie Harlow. Model met huidziekte vitiligo is het gezicht van Diesel en Desigual. Alles over topmodel Winnie Harlow. Lees alles hier.

Huidziekte

De witte vlekken op haar huid heeft de Canadese schoonheid te danken aan de huidziekte vitiligo. Dankzij deze ziekte breekt de huid pigment af wat resulteert in grote, lichte vlekken. Dankzij de donkere huid van Winnie vallen deze vlekken nog meer op. Toen ze vier jaar oud was, werd de aandoening bij haar vastgesteld. Wat volgden waren niet zo’n leuke jaren voor het model. Ze werd gepest en uitgescholden voor zebra en koe. Nu heeft ze alle ellende uit haar jeugd een plekje gegeven. Zo spreekt ze groepen mensen toe, geeft ze voorlichting op scholen en laat ze zien dat je ondanks een aandoening nog kunt stralen.

Positief type

Na een deelname aan America’s next Top Model waar ze de finale niet wist te halen, richtte Winnie Harlow zich op de gewone modellenwereld. En dat was een van de beste keuzes die ze ooit maakte. Ze scoorde campagnes voor Diesel en voor het Spaanse modehuis Desigual. Naast de symmetrische vlekken op haar huid, is ook haar instelling een rede dat ze geboekt wordt door de grote merken. Zo vindt een woordvoerster van Desigual haar een heuse inspiatiebron: ‘’Ze is een wervelwind van positieve energie. Ze is een voorbeeld van doorzettingsvermogen en bewijst dat je het ver kunt schoppen als je maar in jezelf blijft geloven.’’

Tekst Max Herlings

Beeld: Diesel