Mr & Mrs Furs; extreem exclusieve Italiaanse bontjassen

We kennen ze wel die jassen met die bontkraagjes. Nou dan hebben we een item waar je pas echt een statement mee kan maken. De bontjassen van het Italiaanse Mr & Mrs Furs zijn namelijk oogverblindend maar niet te betalen. Nou ja…voor de happy few misschien? Voor een paar duizend euro heb je er eentje. Maar dan ben je waarschijnlijk wel de enige.

Het label

Mr & Mrs Furs laat zich inspireren door originele vintage militaire parka jassen en herinterpreteerd de ontwerpen naar een luxe uitvoering: verrijkt met kostbaar bont van nertsen, vos of lynx. En ze maken zowel jassen voor mannen als vrouwen.

Alle kledingstukken zijn het resultaat van het typische Italiaanse vakmanschap. Uniciteit wordt gewaarborgd door aandacht voor elk detail van ontwerp en kleuren tot pasvorm. De originele mix van de vintage stijl met de tijdloosheid van moderne luxe maakt het echt af. En ja…..dat is echt Italiaans!

Ontwerpster

Ontwerpster Alessia Giacobino is geboren en nog steeds woonachtig in Rimini (Italie). Ze studeerde architectuur in Florence voordat ze haar carrière aan fashion ging wijden. In 2001 lanceerde ze haar eerste label Jo No Fui dat sindsdien ieder jaar in Milaan de bekende catwalks vult.

In 2009 starten Alessia en haar man, een retail expert in de high-end fashion industrie, Mr & Mrs Furs, een lijn van vintage militaire parka jassen met een luxueus tintje.

Inmiddels heeft het succes van de parka’s geleid tot een volledige vintage collectie die nu ook truien, t-shirts, broeken en lederen stukken bevat. Het label is kortom fors aan het groeien. En dat is niet vreemd want ze maken echt hele mooie fashion items met een uniek karakter. Daar houden wij van.

Collectie

De collectie van Mr & Mrs Furs is werkelijk prachtig. De afwerking is mooi, het bond is mooi met zeer opvallende geverde exemplaren en toch zijn de jassen stoer. De prijs van de items hieronder ligt ongeveer tussen de 3,000 en 6,000 euro. Je zult er dus even voor moeten sparen tenzij je een big spender bent.