Nederlandse modellen domineren campagnes 2015

Nederlandse modellen zijn hot. Dat wisten we natuurlijk al lang. Ook in 2015 blijven de modellen uit ons kleine landje de campagnes domineren. In maar liefst tien campagnes voor bekende modehuizen zit een Nederlands model. Iets om trots op te zijn!

Julia Bergshoeff voor Proenza Schouler

Ze mag dan pas 17 zijn, toch is Julia Bergshoeff niet meer weg te denken van de catwalk en uit de bladen. Haar eerste grote klus voor 2015 is deze bijzonder artistieke campagne voor het Amerikaanse modehuis Proenza Schouler gefotografeerd door David Sims.

Doutzen Kroes voor Samsung

Hoe kan Doutzen in dit lijstje ontbreken? Ook dit jaar gaan we vast weer veel mooie dingen van de Friezin zien. Haar eerste grote klus voor 2015 is de campagne voor de Samsung Galaxy s5. Heerlijk relaxed ligt Doutzen in een zwembad met op de achtergrond de skyline van New York City.

Maartje Verhoef voor Valentino

66 Catwalk shows liep de 17-jarige Maartje Verhoef maar liefst tijdens de fashionweeks in 2014. Het meest van iedereen! Catwalk is haar sterke kant maar ook op foto’s schittert ze. David Bailey fotografeerde Maartje dan ook voor de spring/summer campagne voor Valentino.

Lara Stone voor Calvin Klein

We schreven het al eerder maar er blijkt meer aan de hand te zijn in deze Calvin Klein campagne. Onze trots Lara staat er prachtig op maar over de aanwezigheid van Justin Bieber gaan wat geruchten rond. Zo zou de Canadees geprobeerd hebben om Lara te versieren en zouden zijn spieren gephotoshopt zijn!

Lieke van Houten voor Chanel

Samen met de Chinese Xiao Wen en de Duitse Anne Sophie Monrad schittert de 16-jarige Lieke van Houten in de nieuwe campagne voor het parfum Chance van Chanel. Lieke (in het gele jurkje) ziet eruit alsof ze het erg naar haar zin heeft. We kunnen haar geen ongelijk geven!

Sanne Vloet voor Ralph Lauren

Topfotograaf Bruce Webber zette Sanne Vloet tussen de dromedarissen en fotografeerde haar als een decadente, safari it-girl voor Ralph Lauren. Smaakvol, bijzonder en erg fashion. We hopen nog meer van je te horen dit jaar Sanne!

Lara Stone voor Versace

Het Italiaanse modehuis dat niet gek is van een beetje glamour, koos voor Lara Stone om de hoofdrol te spelen in de nieuwe campagne voor het parfum Eros pour femme. Lara poseert als een Griekse godin en het eindresultaat is dan ook prachtig.

Veroniek Gielkens voor Givenchy

Wow, je wordt geboekt voor een campagne van Givenchy, dat is natuurlijk al geweldig. Wat nog beter is, is dat je ook nog eens samenwerkt met grote namen als Jamie Bochert, Julia Nobis en Kendall Jenner. Veroniek (de rechtse blondine) doet in ieder geval niet onder voor haar collega’s.

Julia Bergshoeff voor Gucci

Nadat ze de campagne voor Proenza Schouler te pakken had konden de andere modehuizen niet achterblijven. Gucci boekte haar ook en fotografen duo Mert & Marcus maakten de foto’s.  Julia is hot en dat weten ze bij Gucci erg goed! Het resultaat is prachtig, strak en behoorlijk sixties.

Marte Mei van Haaster en Daphne Simons voor Louis Vuitton

Niet één maar twee Nederlandse dames in de Louis Vuitton spring/summer campagne voor dit jaar. Het duo poseert in kleurrijke kleding en tegen een bijzondere, strakke achtergrond. Ze werden gefotografeerd door maar liefst drie beginnende fotografen.

Tekst Max Herlings

Foto: Adrianna Calvo / Pexels