Recap: Wintertrends 2014/2015 gespot op de NYFW

De winter hier, nou ja, winter, is nog niet voorbij en in New York is de Fashion Week met de modetrends voor het volgende winterseizoen (dus eind dit jaar) al weer gehouden. Gelukkig lag er daar wel sneeuw zodat de happening in stijl kon plaatsvinden.

In het diepe

Maar goed, de nieuwe wintertrends zijn gezet, terwijl je zelf nog rondloopt in je eigenlijk nieuwe (oude) plunje van dit seizoen. Nieuw, nieuw, nieuw, van diepe decolletés, rokken in sarong stijl tot silver shining jurken.

Hoe diep kun je gaan lijkt de vraag van Donna Karan en Tory Burch bij de presentatie van hun gedecolleteerde jurken. Nog niet zo ver als de navel maar genoeg om hier en daar wat rode koontjes op te wekken bij de argeloos toekijkende jonge kerel. Gelukkig wordt de diepe hals wat gecompenseerd door de lengte van de jurk.

Diane von Furstenberg veegt de vloer aan met soireejurken waarbij diepe halslijnen tegenwicht moeten geven aan de lengte van sommige jurken. Diane zorgt voor een perfecte mix van elegantie en jeugdige sensualiteit.

Glitter & Glamour

Glitter en glamour slaat de klok bij Marc Jacobs met zilveren jurkjes maar ook ninja outfits met plooitjes, coltruien en kokerrokken. Phillip Lim komt met futuristische zip-up lagen en fonkelende versieringen. Het oog moet wat niet.

Grijs

Grijs domineert nog immer de catwalks en past bij Jason Wu, maar ook Alexander Wang met zijn knielange rokken is er niet vies van. Kleur fleurt de winter natuurlijk wat op maar het sombere grijs geeft meer uitdrukking aan dit seizoen.

Tartan

Tartan blijft ook in volgens Tommy Hilfiger met patchwork jurken en shirts in combinatie met kilts en gevoerde laarzen. Go for the lumberjack style is zijn motto.

Altuzurra gooit het op loungewear geïnspireerde jurken van luxe kasjmier met geknoopte riemen aan de zijkant voor versiering, terwijl plaid lining wordt gebruikt op de grijze broeken van Suno.

Wit

Wit pas natuurlijk ook bij het winterseizoen. Diesel spelt hier mooi op in met polo-hals cover ups en Derek Lam drukt de ijzige kou uit in witte rokpakken geflatteerd met zwarte laarzen voor de finishing touch.

Winter trends 2014/2015

Grijs, wit, kleur, glimmer, plaid, jong en fris en elegant en stijlvol is het palet wat het winterseizoen 2014/2015 gaat bepalen. Voor ieder wat wils dus of met andere woorden: de fashionista kan alle kanten op.