Saint Laurent herfst/winter collectie 2014

Putte Saint Laurent’s Hedi Slimane de vorige seizoenen zijn inspiratie uit de grunge en de ’80s rock, het komend herfst/winterseizoen staan de modestijlen uit de ‘60s centraal. Dit wordt vertaald in A-lijn rokken, minirokjes en moderne variaties op de swing coat in tartanstijl. De kleding is in het algemeen slank gesneden wat we gewend zijn van Slimane.

Als altijd is zijn collectie weer overtuigend en ook hypnotisch. Wat Slimane doet is onder een nieuw hoofdthema (ditmaal de ‘60s) variaties toepassen op dezelfde jas, dezelfde kleine jurk, dezelfde laarzen, etc., maar dan zo dat je na een aantal variaties (seizoenen) nog moeilijk je verlangens kunt weerstaan om zijn creaties aan te schaffen. Hij prikkelt als het ware je winkel- en kooplust.

Slimane is er weer in geslaagd een sterke, mooie, charmante en vooral jeugdige collectie neer te zetten op de catwalk. Mooie jurken, spetterende rokjes, warm(t)e(uitstralende) truitjes in de vertrouwde slim(ane) uitvoering. Daarnaast onweerstaanbare capes en jassen. Kleuren zoals gebruikelijk donker met hier en daar een vlammende tegenhanger en materialen varierend van leer, bont, lamé tot textiel.

De nonchalante extravagantie van Slimane’s visie komt goed tot uitdrukking in deze wervelende collectie. Het concept van transformatie lijkt het fundament te zijn van de karakteruitstraling van Slimane’s kleding: onweerstaanbaar aantrekkelijk.