Shocking: bloot mannelijk geslacht bij Rick Owens

De show van de Amerikaanse designer Rick Owens heeft de Fashion Week in Parijs flink op zijn kop gezet. Niet door de collectie die vooral bestond uit grote lappen stop die over de modellen werden gedrapeerd. Nee, de aandacht ging vooral richting het kruis van de modellen. Die waren namelijk onbedekt!

Dick Owens?

Het publiek bij de herfst/winter show 2015 van Rick Owens wist niet wat hen overkwam toen er tijdens de show vier modellen meeliepen met opengeknipte kruisen en bungelende geslachtsdelen. De zaal vulde zich met geroezemoes, gegiechel en vooral erg veel flitsen van camera’s. Niet veel later vulde Instagram en Twitter zich met foto’s van de bijzondere creaties. Daaronder teksten als ‘’#DickOwens’’ en ‘’#FreeThePeen’’. De outfits met strategisch geknipte gaten zouden volgens de designer geïnspireerd zijn op kleding van oude stammen.

Bas Kosters

Rick Owens is niet de eerste designer die zijn inspiratie haalt uit het mannelijk geslachtsdeel.  Zo liet Walter van Beirendonck brogues zien die bedrukt waren met een penis, showde Bas Kosters een legging met penissen erop en had Tom Ford de penisketting in zijn collectie! 

Tekst Max Herlings 

Foto: Pexels