Topmodellen die niet doorsnee zijn

Wie aan topmodellen denkt, denkt natuurlijk aan het perfecte gezicht maar er zijn echter ook genoeg topmodellen die juist een afwijkende schoonheid hebben die hen zo bijzonder maakt. Te grote lippen, een te mannelijk gezicht of geboren in het verkeerde lichaam. Het kan allemaal in de modewereld!

Stacey McKenzie

Deze Jamaicaanse schone lijkt op het eerste gezicht niet op een echt topmodel maar ze is het toch wel: Chistian Lacroix, Thierry Mugler, Jean Paul Gaultier, Calvin Klein en Alexander McQueen lopen allemaal met Stacey weg. Waarom? Haar sproeten, zware oogopslag en grote mond fotograferen geweldig. Ze was ook nog eens jurylid bij Canada’s Next Top Model, van wie kun je nou beter tips krijgen dan van een vrouw met zoveel ervaring?

Lea T

Dit Braziliaanse model is geboren als Leandro maar gaat nu door het leven als Lea. Ja je raadt het al: Lea is transseksueel. Ze is de muze van Ricardo Tisci en was het gezicht van Givenchy, het merk waar Tisci voor werkt. Ook is ze het gezicht van Redken en Phiilipp Plein en stonden haar foto’s in verschillende edities van Vogue. Extra bijzonder: voor een foto moest ze Kate Moss zoenen!

Cole Mohr

Hij mag dan al 28 jaar zijn (bijna bejaard in modellenland) maar Cole Mohr gaat nog altijd als een speer. Hij was model voor onder andere Dior, H&M, Burberry, Valentino en Marc Jacobs en sierde de pagina’s zowel de Japanse als de Italiaanse Vogue en van W-Magazine. Wat deze Amerikaan zo bijzonder maakt? De combinatie van al zijn tattoos en zijn dunne, lange lichaam. Toch werkt het!

Carmen Dell’Orefice

Wauw, op je 83e nog steeds werken als topmodel. Deze Amerikaanse van Hongaarse afkomst doet het. Ze is het oudste topmodel ter wereld en heeft vanaf haar 15e op de covers van alle grote modemagazines gestaan. Ook doet ze nog steeds campagnes en worden haar looks geroemd omdat ze er zo classy uitziet. Ook was Carmen Dell’Orefice de muze van Salvador Dali, hoe cool is dat?!

Lindsey Wixson

Deze 20-jarige Amerikaanse valt op door haar zeer bijzondere gezicht. Dankzij haar kleine, ronde mondje, volle lippen en spleetje tussen haar tanden trekt je aandacht wel meteen naar haar toe. Designers zijn dol op Wixson. Zo was ze het gezicht van Chanel, Versace, Miu Miu en Alexander McQueen en behoort ze volgens Models.com tot de 20 beste topmodellen in de wereld.

Shaun Ross

Shaun Ross is het eerste mannelijke albino topmpdel. Wat een titel! Je zult het misschien niet geloven maar Shaun is Afro-Amerikaans en valt niet alleen op dankzij zijn bleke huid. Nee, hij heeft een erg grof gezicht en zijn neus staat extreem scheef. Dit weerhield Givenchy, Vogue en Alexander McQueen er niet van om met Ross te werken. Ook is hij vaak te zien in videoclips. Zo werkte hij samen met Lana Del Rey, Beyoncé en Katy Perry.

Tekst Max Herlings