Topshop opent filiaal in Amsterdam

Fashionista’s opgelet! Donderdag 26 februari zal onze favoriete, Britse keten Topshop haar eerste filiaal openen op het Europese vasteland. Niet zomaar een winkel, nee het pand aan de Kalverstraat in Amsterdam telt een oppervlakte van maar liefst 1170 m² en Topshop zal zich verspreiden over maar liefst drie verdiepingen!

Voor ieder wat wils

Dit filiaal zal zorgen voor opwinding bij alle mensen die wat met mode hebben! Naast de gewone Topshop zal er ook een Topman komen en een heuse beautyafdeling. Ook zullen er niet alleen de standaardcollecties te koop zijn. Nee, ook de collecties die vers van de catwalk komen en de samenwerkingen met celebs (Beyoncé, Kate Moss, Kendall & Kylie) zullen te koop zijn in het Amsterdamse filiaal.

Hup Holland hup

Waarom de keuze is gevallen op Nederland? Volgens de grote baas van Topshop, Sir Philip Green ligt dat aan het feit dat Amsterdam een echte wereldstad is: ‘’met de opening van een filiaal op het vasteland, willen we een nieuwe stap maken. Er zullen nog meer filialen volgen. Amsterdam is een echte wereldstad met een bijzondere fashionscene en met bewuste klanten. Ja, de tijd was rijp voor Amsterdam om een eigen Topshop filiaal te mogen verwelkomen.’’

Feestelijke opening

Tijdens de feestelijke opening op de 26e zullen er typisch Nederlandse producten worden verkocht. Zo zijn er een aantal Amsterdamse limited editions: canvastassen met hysterische prints ontworpen door Michael van der Ham en een Amsterdamse collectie die bij Topshop hangt bestaande uit T-shirts en truien die een ode zijn aan Amsterdam.

Tekst Max Herlings