Versace Pre-Fall 2015: Draagbaar en volwassen

Wauw, Donatella koos voor een hele andere stijl voor haar Pre-Fall collectie voor 2015. Wie aan Versace denkt, denkt aan sexy, glamour en –excuse me- een tikje ordinair maar van dit alles was amper sprake bij de presentatie van de nieuwe collectie. Het Italiaanse modehuis lijkt een andere weg te hebben gekozen and we kinda like it!

Duistere diva

Waar Versace normaal gesproken kiest voor een fel kleurenpallet (lichtblauw, felroze, knalgroen) was er bij deze collectie sprake van slechts een paar kleuren. De hoofdmoot bestond uit zwart met daarnaast toevoegingen van prachtig kobaltblauw en rood. Heel zelden kwam er een roze item voorbij.

Leer 

Leer was absoluut het belangrijkste materiaal uit de hele collectie. Zowel in jurken, jassen, shorts, mantels en sweaters. Als het niet helemaal van leer gemaakt was, kwam het er minstens enkele malen in terug door middel van stiksel of borduursel. Dat de Italianen dol op luxe zijn, werd wel duidelijk toen Versace bekend maakte dat er onder andere gebruik gemaakt is van nerts, astrakan, Mongools lam en suède.

Chique

Al met al kiest Versace voor een volwassen en chique collectie. Het modehuis staat bekend als pionier in luxe en glamourkleding maar dan op een ietwat andere manier. Donatella heeft zich bij deze bewezen als een allround designer die haar hand absoluut niet omdraait voor een zeer draagbare, luxe en goed afgewerkte collectie.

Tekst Max Herlings