Viktor & Rolf stoppen met ready-to-wear

Slecht nieuws voor alle modelovers! Sinds ze in 2000 begonnen met het verkopen van draagbare kledingstukken zullen Viktor en Rolf na ruim vijftien jaar stoppen met de ready-to-wear collectie. Het duo wil zich meer richten op hun artistieke vrijheid. Ook hun winkel in Parijs zal gaan sluiten.

Couture it is

De twee Brabantse designers zullen met de lijn stoppen na het herfst- en winterseizoen van 2015/2016. Ook zullen er geen shows meer plaatsvinden waarin de wat draagbaardere collectie van de twee wordt geshowd. Waarom ze besloten te stoppen met de nog altijd populaire ready-to-wear collectie? Het duo wil zich meer richten op andere dingen zoals het creëren van nog betere couture, het maken van parfums en eventuele bijzondere samenwerkingen in modeland. Zo liet Viktor Horsting weten dat er een hele last van de schouders van het duo af valt: ‘’Ready-to-wear collecties staan bekend om het snelle tempo, de harde deadlines en de moordende concurrentie. Door deze collectie te laten vallen, kunnen we ons richten op couture.’’

Niet de enige

Viktor en Rolf zijn niet de enige designers die stoppen met de ready-to-wear collectie. Zo stopte Jean Paul Gaultier na maar liefst 38 jaar met zijn uiterst draagbare collectie. De rede? Ook hij wilde zich meer richten op couture en de luxere klanten.

Tekst Max Herlings

Foto: pexels