Welke jeans zijn geschikt voor kleinere mannen?

Jeans is een belangrijk onderdeel van de mannenkleding die ze meestal in hun dagelijkse garderobe hebben. Tegenwoordig zijn mode-ontwerpers gestopt met het maken van jeans in de conventionele maten. Dit komt vooral omdat de mensen sinds de 19e eeuw langer en korter zijn geworden. Maar dat betekent niet dat iedere man boven de 1.80 meter uittorent. Wat zijn de beste jeans voor kleinere mannen? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat zijn de beste jeans voor korte mannen?

De gemiddelde lengte van een man aan het begin van de 21e eeuw is vaak meer dan 1,80 meter. Je dient een jeans te vinden die qua maat en vorm relatief gelijk aan elkaar zijn. Een jeans die een flatterend silhouet heeft, kan een enorm verschil maken voor iemands aantrekkingskracht. Dan hoeft men alleen maar uit te zoeken welk deel van het mannenlichaam dominant is qua lengte en vorm. Als het gaat om jeans voor kleine mannen, wordt de stijl die het beste werkt de boot cut genoemd. Dit komt door de combinatie van de beenvorm van de jeans met de snit van de boot cut.

Waarom is de lengte van een broek belangrijk?

Men kan deze stijl dragen om een opmerkelijk kortere romp en bredere benen te hebben. Sommige ontwerpers houden geen rekening met de lengte van de broek. Deze moet worden gekozen door te kijken naar de lengte en lichaamsbouw van een persoon. Dit is zeer belangrijk omdat de vorm het resultaat van de boot cut kan veranderen. Als iemand bijvoorbeeld grote dijen heeft, maar vrij kort is en een bijzonder groot achterwerk heeft, dan kan de snit van zijn jeans zeer onflatteus blijken te zijn.

Uitlopende onderkant

Sommige ontwerpers maken een overdreven uitlopende onderkant. Deze stijl is pas halverwege de jaren 2000 geïntroduceerd, waardoor hij de agressieve, jeugdige “attitude” van deze leeftijdsgroep belichaamt. Welke stijl je ook kiest, jeans voor korte mannen moeten gecombineerd worden met hakken. Een van de beste manieren om het effect van lengte te creëren is het aantrekken van laarzen. Zelfs schoenen zonder hak geven een verheven effect. Schoenen met hakken lopen meestal ondiep uit, dus met een paar centimeter extra creëer je meestal een comfortabel zittende jeans voor kleinere mannen.

Zoomlijn aanpassen

Net als bij broeken kan de zoomlijn worden aangepast door hem op knielengte, iets erboven, of extreem diep te maken. De gangbare trend voor jeans is dat de drager de grond raakt bij het lopen. De pasvorm van de broek is meestal een persoonlijke voorkeur. Sommige mensen houden van de zachtere, lossere en ontspannen pasvorm van jeans, terwijl anderen de voorkeur geven aan het strakke en lichaamsbewuste gevoel van een bootcut jeans.

Verschillende voorkeuren

De voorkeur voor bepaalde jeans varieert van persoon tot persoon en kan gebaseerd zijn op verschillende parameters. Jeans worden meestal aangepast aan de behoeften en voorkeur van een persoon. Als je op zoek bent naar de beste jeans voor kleinere mannen, kun je van gemiddeld tot extreem gaan. Om het perfecte paar te vinden, is het noodzakelijk dat de winkel in staat zijn om jeans te leveren in allerlei maten.

Jeans passen is zeer belangrijk

Sommige mannen geven de voorkeur aan jeans in stonewash-stijl, terwijl anderen gaan voor jeans met witte faded jeans. Welke stijl ook wordt gekozen, het is van het grootste belang dat de jeans bij de persoon past. Sommige mensen hebben een bredere taille dan ze zouden willen, en anderen hebben dat niet. Het passen van de jeans is een methode om daar achter te komen. Sommige mensen dragen graag kleding die comfortabel is in plaats van trendy, of de huid op geen enkele manier raakt. Hoe dan ook geldt voor elk type jeans: zo ervoor dat je ze mooi houdt.