Abercrombie and Fitch Amsterdam

Deze feestmaand, of om preciezer te zijn, op 12 December 2013 is Abercrombie & Fitch een jaar gevestigd aan de Amsterdamse Leidsestraat. De donkere winkel met stampende muziek trekt nog steeds flink wat Nederlanders. Maar is het het succes waar Abercrombie and Fitch op gerekend had. Vermoedelijk niet.

Niet makkelijk….

Het Amerikaanse merk heeft het niet heel makkelijk in Amsterdam. Hoewel het in Nederland nog relatief populair is, heeft het merk het overigens met name in thuisland America nog minder gemakkelijk. Maar ook de Nederlanders worden kritischer.

Abercrombie is niet goedkoop. T-shirts kosten minimaal 35 euro, een capuchontrui, sweater of een overhemd doen al snel minimaal 80 euro en een spijkerbroek ten minste 100 euro.  Steeds meer Nederla ders krijgen door dat het allemaal doorsnee kledingstukken zijn die voor minder geld ergens anders te koop zijn. Het enige verschil is dat er Abercrombie op staat. Maar laten we eerlijk zijn, Nederlanders zijn minder gevoelig voor een merkje en meer gevoelig voor de prijs.

Mooie mannen

Of de mooie mannen de klanten naar binnen blijven trekken is ook de vraag. Toeristen weten het merk overigens wel makkelijk te vinden. Welke tourist wil er in ons koude kikkerlandje nou niet op de foto met een hot model?

Het lijkt er dus op dat Abercrombie & Fitch Amsterdam het met name moet hebben van de toeristen en passanten in plaats van een groeiende vaste klantenkring. Dat neemt niet weg dat wij de kleding wel kunnen waarderen evenals de mooie mannen.

Openingstijden

Wil je een bezoekje brengen aan de winkel die bekend is van modellen met wasbordbuikje aan de deur, een inrichting die zo uit een nachtclub lijkt getrokken, geblindeerde ramen, harde muziek, geparfumeerde lucht en winkelpersoneel dat bestaat uit knappe jongens en meisjes, ga dan naar de Leidsestraat 32-34.

De winkel is op maandag geopend van 11:00 tot 18:00, op Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag van 10:00 tot 18:00. Op Donderdag van 10:00 tot 21:00 en op Zondag van 12:00 tot 18:00.

Foto: Pexels