Anna Dello Russo

Fashion Editor en creative consultant van de Japanse Vogue Anna Dello Russo is een Fashionjunk in hart en nieren. Ze is verslaafd aan mode en daarmee een echte fashionista. Met outfits van minimaal 50.000 dollar per dag weet ze constant de aandacht op zich te vestigen. De 50-jarige modejunkie is gek op de stijl van Dolce & Gabbana en Donnatella Versace en op haar chihuahua Cucciolina.

Anna’s carrière in een notendop

Ze begon haar carrière als stagiaire bij Gianfranco Ferré waarna ze vervolgens 12 jaar voor de Italiaanse Vogue werkte. Anna werkte eerst als accessoires editor en later als fashion editor. Dat Anna dus verstand heeft van accessoires mag wel duidelijk zijn. Geen wonder dus dat de modefanaat een eigen accessoire collectie ontwierp voor H&M. Denk armbanden, kettingen en oorbellen ondergedompeld in glitter, glamour en een hoge dosis bling bling. Maar ook schoenen en trolleys schitterden in de collectie.

Drama queen

Met haar afgetrainde en gebronsde lichaam is geen outfit te gek voor Anna. Anna Dello Russo is een flamboyante persoonlijkheid die gek is op alles dat ook maar een greintje met mode te maken heeft. Over de top zit in haar genen en outfits zonder drama verdienen geen plekje in haar garderobe. Haar outfits zijn rechtstreeks afkomstig van de catwalk en het lijkt alsof ze zich alles kan permitteren op het gebied van mode. Ze is een veel gespotte fashionista op de streetstyle blogs tijdens de Fashion Weeks, maar vind je ’t gek! Anna verkleedt zich tijdens Fashion Week minstens drie keer per dag om tussen alle feestjes en modeshows door.

50.000 dollar per dag

Anna houdt van extravagante mode en heeft zelfs een speciaal appartement in Milaan voor haar garderobe. Ze draagt geen outfit van minder dan 50.000 dollar per dag wat omgerekend neerkomt op een slordige 36.000 euro per outfit.  ‘’I need 50.000 dollar for each outfit a day’’, aldus Anna. Dit doet ze om de maximale aandacht te krijgen van de streetstyle fotografen, de mensen die haar bekend maakte bij het grotere publiek.

Werkpaardje

Maar wie denkt dat Anna alleen een luxepaardje is heeft het mis. Mode is keihard werken, aldus Anna. Zo gaat haar wekker om 5 uur ’s ochtends en eet de modediva alleen maar rauwe groenten, dus geen vlees en geen zuivel.