Gucci S/S 2015: Bohemian meets Azië

Het Gucci meisje gaat op vakantie en dat doet ze geheel in stijl. Op zoek naar avontuur, verruilt ze Italië voor het onbekende en dat doet ze niet zonder zich goed voorbereid te hebben. Het Gucci meisje verbreedt haar horizon, en een goede garderobe kan dan wel eens van pas komen.

Boho meets Azië

Niet alleen was de lente-zomercollectie 2015 van Gucci geïnspireerd op de bohemian seventies, we zagen ook veel Aziatische invloeden terug in veel ontwerpen.

De 70’s

Terug naar de oorsprong, moest Frida Giannini hebben gedacht. De show bevatte allerlei hints die ons aan andere tijden deden denken: jeans met wijde broekspijpen, denimjasjes met knopen, maar vooral het vele gebruik van suède.

Holiday

De show begon rustig. De eerste modellen zagen eruit alsof ze bijna op vakantie gingen: de een deed dat met een suède trenchcoat, het andere model in een bijpassende blouse met rok. De sjaal maakte de look helemaal af.

De bontjas

Het werd spannender toen er wat meer kleur op de catwalk verscheen. We zagen verschillende interpretaties van de bontjas: dit keer in de subtielere vorm. Er was bijna geen zwart te vinden op de catwalk: het kleurenpalet van Gucci was voornamelijk bordeauxrood, blauw en groen.

Japan & China

Als Gucci van plan is om de Aziatische markt te veroveren, dan hebben ze dat op een strategische manier aangepakt. Vrijwel alle avondjurken waren een knipoog naar Azië: Japanse kraanvogels en Chinese bloemen domineerden de catwalk.

Schoenen 

De schoenen waren dit seizoen niet heel spectaculair. We zagen veel suède boots, open schoenen met hak, maar niets wat we zo gewend zijn van het luxemerk Gucci. Gelukkig maken de handtassen het weer helemaal goed.

Geschreven door Aminanta Minte