Kledingadvies figuur: Jurken

Heb je ook altijd zo’n moeite met de juiste pasvormen van je kleding? We schreven al eerder een artikel over de do’s and don’ts van jassen, maar nu hebben we een jurken-versie voor je!

Curvy- Kim Kardashian

Heb je net zulke curves als Kim K. en ben je opzoek naar een leuke jurk? Kies dan voor een semi-fitted dress, dat wil dus zeggen dat je wel gaat voor een strakke jurk, maar geen bodyhugging one! Laat je taille zien, dat kan bijvoorbeeld doormiddel van een riem om je jurk. Je kunt ook kiezen voor een jurk die getailleerd is en wat voller uitloopt in de rok. Wat je absoluut niet moet doen: een te losse of juist te strakke jurk. Een hoge hals is ook not flattering voor jou!

Kort- Ariana Grande 

Heb jij net als Ariana Grande een klein figuur? Waarschijnlijk ben je wel iets groter dan de 1.53m ‘lange’ Ariana Grande, maar dan is het nog steeds lastig om iets voor jouw lengte te vinden. Ga voor een simpele jurk, bijvoorbeeld een die goed om je taille vallen, of juist voor een Empire stijl, deze lijken een beetje op bruidsjurken. Deze jurken accentueren je lengte namelijk op een positieve manier! Kies niet voor te veel versiering en te volle rokken, dit doet je geen goed!

Boyish- Jessica Biel 

Jessica Biel is een prachtige vrouw met een wat mannelijk lichaam. Door haar spieren, krijgt ze een beetje een ‘boyishlook’, maar geen probleem want ook daar hebben we tips voor! Kies als je een mannelijke bouw hebt voor jurken met riempjes zoals shirt-dresses, deze geven je namelijk curves! Een A-line dress kan ook goed met jouw figuur. De tip: kies niet voor over de top of tankjurken, hou het feminine!

Volle borsten- Kate Upton 

Blessed with boobies? Laat ze zien! Kies voor een jurk die strak zit bij de taille en een open halslijn heeft. Wat je hebt, kun je natuurlijk het beste laten zien, maar kies absoluut niet voor hoge halslijnen en off-the-shoulder jurken! Dit maakt je borsten té groot en het is absoluut niet flattering. Tuniekjes, jurkjes met de volle mouwen en brede riemen kun je ook het beste vermijden!

Smalle buste- The Olsen Twins

Wanneer je niet zo’n grote borsten hebt, kies dan bijvoorbeeld voor strapless stijlen die je ‘meer borsten geven’. Je kunt ook gaan voor a-line jurken en t-shirtjurkjes, deze geven je namelijk ook meer borsten. Door glanzende stof lijken je borsten altijd wat groter! Vermijd jurken met ‘build-in-boning’, dat wil zeggen dat de jurk stukjes metaal of plastic bij de borsten heeft zitten voor ondersteuning. Jurken met de voorgevormde ‘borsten’ er al in, kun je ook het beste vermijden. 

Een buikje – Lena Dunham

Lena Dunham heeft geen maatje XS/S als veel andere celebs, maar ziet er toch prachtig uit in jurken. Heb je ook een buikje, kies dan voor jurken die niet te strak zitten bij je middel. Jurken die dezelfde kleur hebben als het jasje of jackje zijn ook een goede tip! Ga alsjeblieft niet voor een jurk die je taille accentueert, want dan accentueert het je buik ook. Te strakke, te stijve en jurken met té veel volume zijn ook een no go!

Korte taille, lang benen- Julia Roberts 

Wanneer je lange benen hebt maar een kortere torso, kies dan voor een jurk waardoor het lijkt alsof je middel lager zit dan dat hij eigenlijk zit. Dit kun je het beste doen met rechte jurken, die niet heel erg je taille accentueren maar wel een beetje. Je kunt ook kiezen voor een jurk met een diepe v-hals, hierdoor lijk je langer. Maar pas op, ga niet voor te stijve stoffen! Ook kun je het beste jurkjes met riempjes of andere details bij je middel vermijden.

Lange taille, korte benen – Rachel Bilson 

Een lange torso maar niet zulke lange benen? Dan kun je het beste op zoek gaan naar jurken met de ‘Empire style’, dat zijn jurken die alleen bij je borsten strak zitten en daarna losser uitlopen. Je moet proberen om je natuurlijke taille te verbergen want als je deze accentueert, lijkt je lichaam namelijk uit verhouding.